Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Komunista Ransdorf má další historku, jak nasekal dluhy: A teď jde do dražby jeho byt

Miloslav Ransdorf má 17milionový problém
Miloslav Ransdorf má 17milionový problém  (Autor: Archiv Blesku, Youtube)
Autor: šim - 
25. dubna 2013
12:06

Komunistický europoslanec Miroslav Ransdorf se topí v dluzích. Věřitelům dluží 17 milionů a na jeho majetek je uvalená exekuce. Za co dluží, to ještě nebyl schopen vysvětlit, nyní přišel s další historkou.

Už jsme od Ransdorfa na vysvětlenou dluhů slyšeli ledacos. Nejdřív si prý půjčil na vilu, pak prý si půjčil finanční hotovost pro přátele a nyní své dluhy vysvětluje půjčkou na předvolební kampaň ve volbách do europarlamentu. Ransdorf to řekl serveru lidovky.cz.

Jenže to má minimálně jeden háček. Tuhle povídačku Ransdorfovi nevěří ani jeho vlastní právník, který se stále drží varianty, že Ransdorf si půjčil peníze, aby je mohl půjčit svému kamarádovi. Tahle přátelská výpůjčka byla ve výši zhruba čtvrt milionu korun.

"V  žádném případě nešlo o financování kampaně, protože ta probíhala v roce 2010 a tyto dluhy jsou výrazně starší," řekl lidovkám.cz komunistův právník Roman Havlín.

Nad Ransdorfem jako Damoklův meč teď visí nesplacená směnka, která se s veškerými úroky vyšplhala na 7 milionů korun. A termín splacení se blíží, vyprší už 6. července. Ještě předtím si však projde martyriem veřejné dražby, v níž se v červnu bude dražit Ransdorfův byt i s příslušenstvím v Záběhlicích.

Ransdorf přitom nepracuje za žádnou podprůměrnou mzdu, jako asi dvě třetiny Čechů. Na teplém místečku v europarlamentu, kde si tu a tam dokonce při zasedání schrupne, si měsíce vydělá 200 tisíc, k nimž dostává vysoké náhrady.

krupan10 ( 26. dubna 2013 11:38 )

s pravdoláskařským konzultantem brugalem se nehádejte, je to pod úroveň. Jinak držím palce, v UK jsem nebyl, jinak mám Evropu projetou skoro celou.

krupan10 ( 26. dubna 2013 11:34 )

teda zatít 17 melounů sekyru, to už je talent, jaký mívají jenom bolševici

hopsicek ( 25. dubna 2013 17:05 )

brugale, proč se s ním zahazuješ? Plýtváš zbytečně energií na takovýho hňupa jako je krakonos500. On se narodil jako debil a umře jako debil.

anka ( 25. dubna 2013 16:27 )

kdybyste nebyval ridicem kamionu, tak byste vedel, ze doktorat maji jedinci, kteri maji velke znalosti ve svem oboru, ale vetsina z nich je v praxi nepouzitelna...nejlepsi skolou pana SK byl jeho otec...a jelikoz zijete v Anglii, a vite jak moc si tam vazi starych slechtickych rodu a proc....tak by jste se mohl treba poucit, kdyz sedite u pramene...

kakamilek ( 25. dubna 2013 16:27 )

Na pána bude kamionová doprava asi nesplnitelná meta.Jeho typuju na Praga V3S v úpravě "fekál",kdesi v podhůří Krkonoš,kde má lumpenproletariát živnou půdu.

Zobrazit celou diskusi