Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hnus! Mrtvé myši v přepravkách na jídlo: Inspekce zavřela potraviny na Mělnicku

Inspekce uzavřela prodejnu potravin v Nové Vsi na Mělnicku, kde našla mrtvé myši v přepravkách na jídlo
Inspekce uzavřela prodejnu potravin v Nové Vsi na Mělnicku, kde našla mrtvé myši v přepravkách na jídlo  (Autor: SZPI)
Autor: psch, ČTK - 
24. dubna 2013
08:15

Tohle je opravdu pro silné povahy. Mrtvé myši v přepravkách na jídlo našli inspektoři v potravinách v Nové Vsi na Mělnicku. Obchod zavřeli i kvůli velkému výskytu myšího trusu!

Státní zemědělská a potravinářská inspekce zavřela pro vážná porušení hygienických předpisů prodejnu potravin Radek Petr v Nové Vsi na Mělnicku.

„Při kontrole dne 22. dubna zde inspekce zjistila rozsáhlý výskyt myšího trusu včetně mrtvého těla hlodavce. Provozovatel dále nebyl schopen předložit dokumentaci o provedení deratizace a SZPI konstatovala, že opatření pro regulaci škůdců jsou zcela nedostatečná,“ uvedl Pavel Kopřiva, mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce.

„Prostory nesplňovaly podmínky, které umožňují uchovat zdravotní nezávadnost potravin. Dále SZPI provozovateli nařídila, aby provedl celkový úklid zázemí, prodejní plochy i regálů a zajistil odbornou deratizaci,“ doplnil Kopřiva.

Jedná se v krátké době o tentýž prohřešek, kvůli němuž musel Penny market začátkem dubna uzavřít prodejnu v Karlových Varech v ulici Stará Kysibelská. Zde však provozovatel bezprostředně zajistil nápravu a už druhý den mohl otevřít.

cinderella1 ( 24. dubna 2013 12:22 )

Tak to je ale vazne chutovka.

Zobrazit celou diskusi