Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Pohřeb brutálně zavražděné právničky (†35): Maminka v slzách, pětiletý syn nepřišel

Autor: psch, Nový Čas - 
19. dubna 2013
20:21

V pátek se ve slovenském Poltáru v evangelickém kostele rozloučili s brutálně zavražděnou právničkou Lubicí Kolesárovou (†35), kterou ubodali v neděli před jejím domem. Poslední sbohem jí kromě maminky, která celý obřad proplakala, dalo dalších asi 300 lidí. Její pětiletý synek Jakub se nezúčastnil.

V evangelickém kostele v Poltáru se v pátek přišlo asi 300 lidí rozloučit s brutálně zavražděnou právničkou Lubicí Kolesárovou. Napadli ji v neděli, na následky bodných zranění zemřela v nemocnici. Případ vyšetřuje bratislavská policie. Na pohřeb dohlíželo několik policistů v uniformách a kriminalistů.

Po Kolesárové, která v roce 2011 ovdověla, zůstal syn Jakub (5). Ten se ale s maminkou nerozloučil. Babička ho nechtěla vystavit ještě větší bolesti.

Rakev byla celou dobu zavřená

Rakev s jejím tělem v místní obřadní síni vystavili už ve čtvrtek večer. Lidi, kteří přišli její mamince Martě kondolovat, se ale na známou právničku podívat už nemohli. Rakev byla celu dobu zavřená, protože tělo nebohé ženy bylo surovým útokem znetvořené.

Pobodali ji před domem

Lubica se v neděli večer vracela od rodičů z Poltáru. Nedaleko vchodu do bratislavského paneláku na ni ale zaútočil neznámý muž. Podle svědků měl na hlavě kapuci. Nožem jí pořezal na tváři, krku a stehně. Útočník potom utekl a zahodil i nůž, který zanedlouho našli policisté.

Vrah na útěku

Policie po vrahovi stále pátrá, pracuje s několika vyšetřovacími verzemi. Právnička totiž figurovala jako svědkyně v případě podezření z ekonomické trestné činnosti podnikatelů Salmanových.

Lubica Kolesárová byla vdovou po renomovaném advokátovi, expertovi na trestní právo, Juraji Kolesárovi (†55), který v roce 2011 spáchal sebevraždu.

londynskypes ( 20. dubna 2013 05:00 )

zenske by vubec nemely vecer se pohybovat venku.....jak je videt neochranilo ji ani to ,ze byla uz pred svym domem...

londynskypes ( 20. dubna 2013 04:58 )

bylo to pro vrahouna zbytecny ...najdou si jineho pravnika

londynskypes ( 20. dubna 2013 04:27 )

jestli neobhajovala treba nektereho vraha

obcantohotobordelu ( 19. dubna 2013 21:25 )

Hodně tragický osud jedné rodiny - sebevražda, vražda a dál?

Zobrazit celou diskusi