Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tohle je třetí oběť teroru v Bostonu: Mladá studentka pocházející z Číny

Autor: kla, ČTK - 
17. dubna 2013
06:50

Třetí oficiální obětí pumového útoku během bostonského maratonu je studentka Bostonské univerzity pocházející z Číny. Škola to bez dalších podrobností zveřejnila na svém webu s tím, že si rodina dívky nepřeje zveřejnit jméno či další informace.

První identifikovanou obětí byl osmiletý Martin Richard a druhou mrtvou je devětadvacetiletá Krystle Campbellová.

Mluvčí univerzity Colin Riley odmítl podle agentury Reuters sdělit jméno či další informace o oběti s ohledem na přání rodiny. Škola ale uvedla, že oběť se maratonu zúčastnila jako divák spolu s dalšími dvěma přáteli, rovněž studenty. Jednou nich byla také Číňanka, která v pondělí a v úterý podstoupila operace, nyní se již zotavuje. Druhý student vyvázl bez zranění.

Maraton hrůzy

Pondělní exploze v cíli maratonu v Bostonu připravily o život tři lidi a dalších nejméně 176 podle zdravotníků zranily. Prezident Barack Obama označil nejhorší pumový útok na území USA od 11. září 2001 za teroristický čin, jehož původce ani motiv zatím vyšetřovatelé neznají. Média spekulují o akci islamistů, nebo amerických pravicových radikálů.

dobrotka ( 17. dubna 2013 19:21 )

novy druh reklamy ... zablokujte slovo webzdarma

misanek70 ( 17. dubna 2013 10:10 )

Jestliže po právu odsoudíme bombové atentáty v Bostonu, nezbývá nám nic jiného, než odsoudit i útoky proti obětem, jež jsou zdánlivě neviditelné, avšak které reálně existují a trpí.

Zobrazit celou diskusi