Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Příběhy účastníků masakru: Bratři přišli o nohy! Ženu zachránil pomalý běh

Autor: mok - 
16. dubna 2013
11:38

Chvíle hrůzy a bolesti si prožila řada účastníků bostonského maratonu, kde explodovaly dvě bomby. Tohle jsou výpovědi matek, které se bály o své syny. Obě se měly setkat se svými ratolestmi v cíli, výbuch a následná tlaková vlna však jejich plány zhatily.

Tři mrtví a sto čtyřicet zraněných...Letošní maraton v Bostonu opravdu nikdo nezapomene. Chvíle plné hrůzy si prožila i Mary Koppenheffer, která se účastnila závodu.

Pomalý běh

Mary se zaregistrovala na startu mezi soutěžící v tradičním bostonském maratonu. To ještě bohužel nečekala, jaké peklo si prožije jen kousek před cílem.

Po závodu se měla sejít se svým synem, když byla asi kilometr před cílovou páskou, zaslechla exploze. Mary tedy zachránil pomalý běh, svého syna ale nemohla najít.

Chlapec byl v devátém patře nedalekého hotelu Lennox, když bomby explodovaly. Hotel byl evakuován a bylo velmi těžké syna najít. Asi po hodinovém pátrání se ale naštěstí našli. "Už nikdy nebudu nadávat na pomalý běh," říká po zkušenosti Mary.

Oba bratři přišli o nohu

Zprávu, kterou snad nechce žádná matka slyšet, si vyslechla Liz Norden. Její druhý syn ji zavolal s tím, že byl vážně zraněn na maratonu, kde byl s bratrem jako divák. V krátkém rozhovoru ji řekl, že jej velmi bolí noha a neví, kde je bratr.

Jeho bratr byl ale také převezen do nemocnice s vážným zraněním. Když ustaraná Liz dorazila do nemocnice, vyslechla si opravdu děsivou zprávu. Oba chlapci přišli o nohu od kolene dolů. "Nikdy by mě ani v nejdivočejších snech nenapadlo, že se něco takového může stát," svěřila se Liz.

Závodu se účastnilo 15 Čechů, máte-li o některém z nich informace, nebo znáte-li někoho, kdo byl svědkem události, kontaktuje nás na telefonním čísle 724 014 586.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi