Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Drak a jeho žena dostali ránu jistoty do spánku: Vrahy by nezastavily ani děti

Autor: Ivana Žáková - 
16. dubna 2013
05:00

Manželé Zbigniew zvaný Drak (†66) a Jarmila (†58) Muszańští z Bohumína byli v garáži popraveni, každý nejméně dvěma ranami jistoty do spánku. Obrovské štěstí měla vnoučata, která v ten den měli manželé hlídat. Podle kriminalistů by se vrazi neštítili odstranit i je.

Drakův blízký kamarád Michal Z. (38), jeho zaměstnanec a lupič Lumír M. (41) a vykonavatel popravy Jiří B. (54) měli loupežnou vraždu dopředu tak detailně a precizně naplánovanou přesně na posledního února, že by si plány nenechali ničím překazit. Nejdříve unesli a zastřelili Draka, pak si jeli pro jeho ženu, o které stoprocentně věděli, že bude doma čekat na muže. Také ji zastřelili a pohřbili v předem vykopaném hrobě.

Blesk zjistil, že právě v ten den měla paní Jarmila ve svém domě hlídat vnoučata (8 a 9 měsíců). Z hlídání ale kvůli náhlým zdravotním problémům naštěstí sešlo, jinak by následky zločinců mohly být daleko drastičtější. „Nezastavilo by je zřejmě nic, a pokud by v domě byl někdo cizí, rozjetý zločinecký plán by si nenechali překazit,“ potvrdili Blesku kriminalisté, které šokovala nebývalá otrlost pachatelů.

Kdyby se zločin stál v Americe, přála by dcera vrahům elektrické křeslo, neboť je přesvědčena, že nejde o jejich první násilný zločin. „Mám noční můry a před spaním mě stále pronásledují představy, jak je sama mučím, strhávám jim třeba nehty,“ přiznala zoufalá dcera.

„Nedovedu na to ani pomyslet, kdyby u maminky byly mé děti. To starší hlavního organizátora vraždy velmi dobře znalo,“ řekla třesoucím se hlasem dcera.

Chovali se jako orličtí vrazi

Vrahové manželů Muszańských se chovali podobně jako orličtí vrazi. Drakův kamarád Michal Z. si dlouho dopředu pronajal na odlehlém místě v Ostravě garáž, kde Lumír M. vykopal dva metry hluboký hrob. Spoutaného v kufru auta tam odvezli nejdříve Draka a během pár minut popravili. Pak si jeli pro jeho ženu, přepadli ji v domě, odkud ukradli kolem pěti milionů korun. Taktéž ji odvezli v kufru auta do garáže a zastřelili. Těla posypali silnou žíravinou, louhem sodným, a zakopali. Hrob chtěli časem zabetonovat a garáž vrátit původnímu majiteli.

zelena.karkulka ( 16. dubna 2013 21:28 )

Už toho bylo dost o těchto palidech

tarot666 ( 16. dubna 2013 11:52 )

těhto lichvářů není škoda,nad takovou sebrankou si jen odplivnu,skončili j k žili...

zlobit ( 16. dubna 2013 10:39 )

ko.ko.tek.. ( 16. dubna 2013 10:35 )

od té doby, co byly vynalezené peníze, jsou slova díky zbytečné

zasejedna ( 16. dubna 2013 10:08 )

poctivý podnikatek má doma 5mil.Kč.

Zobrazit celou diskusi