Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pancová a Kott z kauzy Rath: Chtěli na úplatcích 50 milionů!

Autor: mok - 
13. dubna 2013
09:05

Kateřina Pancová a její partner Petr Kott rozhodně nejsou troškaři. Ze soudního spisu totiž vyplývá, že měli chtít na úplatcích až padesát milionů korun. I tak ale nejsou obvinění z korupce.

Podle deníku Právo měla bývalá šéfka kladenské nemocnice Kateřina Pancová a její partner Jiří Kott žádat úplatky v hodnotě až padesát milionů korun. Peníze měli požadovat za zmanipulování zakázek. „Žádali majetkový prospěch v celkové výši 48,2 miliónu korun a z toho skutečně přijali majetkový prospěch ve formě úplatku v celkové výši 38,2 miliónu,“ stojí v žalobě, kterou napsal státní zástupce Petr Jirát.

Peníze pro Ratha

Velká část z peněz, které Pancová s Kottem obdrželi, patřila Rathovi. Ten si řekl o částku v hodnotě 22 milionů korun, ze které nakonec získal o šest milionů méně.

I tak ale Kott s Pancovou nejsou obviněni z korupce. Na krku totiž mají obžalobu z pokračujícího zločinu poškození finančních zájmů Evropské unie a navíc i ze sjednání výhod ve veřejných zakázkách.

 

 

 

dablik350 ( 13. dubna 2013 16:50 )

Jeee,jak jsme se mohli mit krasne nebyt takovych nenazranych politiku.Aby tech par sracu zbohatlo,kolik lidi muselo schudnout

hejhej ( 13. dubna 2013 13:26 )

aluman:Naprostý souhlas s názorem

aluman ( 13. dubna 2013 12:11 )

Pokud chceš skutečné informace, jdi na server policie. Sice se tam nepíše tak "zábavným" způsobem jako v bulváru, ale fakta tam jsou.

lunatic ( 13. dubna 2013 11:21 )

Chtěli na úplatcích 50 milionů ?? Jako pozitivista na to celé nahlížím tak,že zkrátka chtěli pomoci farmě pana Polívky ...

aluman ( 13. dubna 2013 11:18 )

Také mě udivuje, kolika lidem najednou nevadí, že "chyťe zloděje" křičel zase jenom obyčejný sprostý zloděj, navíc pouze proto aby odpoutal pozornost sám od sebe a ještě se tím navíc udělal "hezkým a spravedlivým" Zkrátka odporný, všeho schopný křivák Rath

Zobrazit celou diskusi