Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Muž zatížen exekucí držel hasiče jako rukojmí: Dožadoval se zapnutí elektřiny

Autor: ČTK, kla - 
11. dubna 2013
08:35

Policie zastřelila ozbrojeného muže, který ve středu několik hodin zadržoval jako rukojmí čtyři hasiče ve svém domě ve městě  na jihovýchodě USA. Jeden z policistů byl při přestřelce zraněn.

Menší zranění utrpěli i všichni rukojmí při explozích výbušniny, která byla použita při osvobozovací akci, informovala agentura Reuters. "Hasiči přijeli k muži na základě údajného tísňového volání. Volající se ve skutečnosti dožadoval, aby mu byla znovu připojena elektřina, kabelová televize a telefon," řekl policejní mluvčí Edwin Ritter. Dům byl totiž v exekuci kvůli nesplácení hypotéky.

Ozbrojený muž se zabarikádoval ve svém domě, kde vzal jako rukojmí původně pět hasičů. Okolí úřady uzavřely. Muž později nechal jednoho z rukojmích odjet s hasičským vozem, jenž stál před domem, řekl mluvčí místních hasičů Tommy Rutledge.

Výbušniny pak policie použila, aby odvrátila pozornost únosce a vtrhla do domu. Jeden policista byl postřelen do ruky, ale jinak by měl být v pořádku. Hasiči většinou utrpěli řezné rány a pohmožděniny při explozi. "Byly to nešťastné okolnosti. Nechtěli jsme, aby to skončilo takto," řekl Ritter ke zneškodnění únosce.

lennne ( 11. dubna 2013 11:18 )

elektrinu to mozna lze pochopit...ale televizi a telefon?...zmlsanej dluznik

lunatic ( 11. dubna 2013 09:23 )

Pozitivní zjištění,že BL.CI nežijí pouze v ČR .

xxxx678 ( 11. dubna 2013 09:10 )

vog.ht-

Zobrazit celou diskusi