Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mluvčí Holešovské výzvy: Blokoval dopravu a pral se s policií

Mluvčího Holešovské výzvy Slávka Popelku zatkla policie, když se pokoušel blokovat dopravu před úřadem vlády
Mluvčího Holešovské výzvy Slávka Popelku zatkla policie, když se pokoušel blokovat dopravu před úřadem vlády  (Autor: Archiv Blesku, youtube.com)
Autor: ČTK, ljš - 
10. dubna 2013
19:21

VIDEO - Obyčejná demonstrace před Úřadem vlády se dnes proměnila v pořádné drama. Mluvčí Holešovské výzvy Slávek Popelka tam svým autem začal blokovat dopravu a poté se dokonce popral s policisty.

 

Pražská policie dnes před úřadem vlády zasáhla proti muži, který svým vozem blokoval dopravu a najel proti policistovi. Podle mluvčího policistů Jana Daňka hrozí pachateli až šestileté vězení za násilí proti úřední osobě. Členka iniciativy Holešovská výzva řekla, že zadrženým mužem je organizátor aktuálních protestů před sídlem vlády a mluvčí iniciativy Slávek Popelka.

Daněk sdělil, že sedmapadesátiletý muž zablokoval dopravu okolo deváté hodiny ranní, tedy v době, kdy na úřadu vlády začínala schůze ministrů kabinetu Petra Nečase (ODS). Vjel osobním autem na tramvajové koleje, kde stál několik minut. Poté, co jej policisté vykázali, odjel, následně se ale vrátil, ve voze se uzamkl a odmítl jej opustit.

Rozjel se proti policistům

"S policisty nekomunikoval a nakonec se proti jednomu z nich rozjel. Z toho důvodu museli muži zákona použít donucovací prostředky, díky kterým řidiče po několika okamžicích zpacifikovali a následně předvedli na policejní služebnu," popsal Daněk. Zda muž patřil k demonstrantům, kteří požadují demisi Nečasova kabinetu, mluvčí nepotvrdil.

Vedoucí organizačního výboru Holešovské výzvy Věra Řezníčková řekla, že zadrženým mužem je aktivista a mluvčí iniciativy Slávek Popelka. "Rozbili mu auto a zmlátili ho," tvrdí žena, která před úřadem vlády rovněž demonstruje.

 

zkzkz ( 10. dubna 2013 20:57 )

Tobě by měli demokraticky zpřerážet hnáty

hulacisko ( 10. dubna 2013 20:01 )

Ty seš HOVA**! Práva falešná česka povaha.

japos22 ( 10. dubna 2013 19:33 )

To by mi měli vysvětlit, jak pacifikovali člověka v rozjetém zamčeném autě?

Zobrazit celou diskusi