Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Luxusní pražské byty praskají: Policie obvinila 4 lidi z obecného ohrožení

Autor: ČTK - 
8. dubna 2013
13:18

Kvůli prohnutým nosníkům v luxusní bytové rezidenci Prague Marina v Holešovicích policie obvinila 4 lidi z obecného ohrožení. Dům se 150 luxusními byty měl problémy se statikou od loňského dubna.

Na vývoj v případu upozornil sever Lidovky.cz. V části budovy se zdeformovala zhruba čtvrtina sloupů, které dům podpírají. Několik desítek obyvatel muselo být nadvakrát evakuováno.

"Na konci března byli obviněni čtyři lidé ve věku 37, 45, 61 a 61 let," uvedl pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan. Expertizy z oboru statiky podle něj prokázaly, že hlavní příčinou praskání budovy bylo nevhodné navržení a použití nepatřičného stavebního prvku.

Obecné ohrožení z nedbalosti spáchá podle trestního zákoníku ten, kdo svým jednáním vydá lidi v nebezpečí smrti nebo těžké újmy na zdraví či cizí majetek v nebezpečí škody velkého rozsahu. Vzhledem k tomu, že způsobená škoda přesáhla v případě holešovického domu částku deseti milionů korun, hrozí obviněným až osm let vězení. Prošetřování případu pokračuje, a je tedy možné, že počet obviněných ještě není konečný.

venxa ( 8. dubna 2013 17:45 )

Jo, zlate ceske rucicky.

rumovapalice ( 8. dubna 2013 15:52 )

tak to by se za komančů nestalo, takovej šlendrián kapitalistických parchantů

hofihofi ( 8. dubna 2013 13:33 )

A honem pryc a honem zpatky prachy dokud je mají.

Zobrazit celou diskusi