Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Demonstrace proti vládě! Václavské náměstí má zaplnit tisíce lidí

Demonstranti proti vládě už dokázali zaplnit celé Václavské náměstí.
Demonstranti proti vládě už dokázali zaplnit celé Václavské náměstí.  (Autor: Blesk - Alan Homolka)
Autor: ČTK, mokk - 
7. dubna 2013
09:04

Václavské náměstí se dnes naplní demonstranty. Hnutí Holešovická výzva totiž vyzvala lidi nespokojené s vládou, aby se společně vydali na demonstraci. Kvůli akci je dokonce připraven i zvláštní vlak z Ostravy. K akci by se tak prý mělo přidat tisíce lidí.

Přijít mají i někteří politici, například nezávislý senátor Tomio Okamura či předseda Věcí veřejných Vít Bárta. Aktivisté chtějí vyzvat vládu, aby odešla, neboť zastoupením nikým nevolené strany LIDEM prý ztratila legitimitu. Demonsrtrace začala od 13:00, o dvě hodiny dříve začne doprovodný hudební program. 

Pokud vláda nebude na demonstraci reagovat a nebude chtít vyjednávat o svém odchodu, je Holešovská výzva připravena v nadcházejícím týdnu blokovat přístup ministrů do úřadu vlády.

Holešovská výzva vystupuje proti vládě dlouhodobě a požaduje demisi kabinetu, nyní navrhuje ustavení dočasné vlády. Organizovala kvůli tomu protesty po celé ČR. Zástupci Holešovské výzvy se dříve také domluvili na spolupráci s Asociací samostatných odborů ČR.

Iniciátorům Holešovské výzvy se loni v březnu podařilo na protestní akce do Prahy a dalších měst přivést tisíce lidí, později už se podobných demonstrací účastnilo méně lidí.

villi ( 7. dubna 2013 15:33 )

ano.Díky krokům této vlády....a této vlády...a této vlády...a této vlády.Vivat Komunistům.Ti se nevymlouvali.

e.44 ( 7. dubna 2013 13:56 )

a777 ( 7. dubna 2013 13:37 )

Hmm a co jako Holešovská výzva vedená bývalými členy KSČ nabízí ??? Co nabízí ČSSD ??? Vyšší daně a další krachy bank a tunely co předvedla v minulosti ??? Chudí rozhodně nezbohatnou tím, že se vezme "bohatým". Co vláda vzala bohatým nedala "chudým", ale vždy rozfofrovala pro sebe, a svý kamarády ... Bohužel řada lidí nechápe, že nebýt některých kroků této vlády jsme stejně v pr*eli jako Řecko, nebo Irsko. Stát se o nikoho nepostará, každý se musí postarat sám o sebe, to je hlavní problém, který někteří stále ještě nechápou. Stát nedá lidem práci, lidi si ji musí najít sami i za cenu, že se odstěhují jinam, což se u nás pořád moc nenosí. Každý natahuje po státu ruce ať mu dá, místo aby se sám snažil. A korupce, až teď za současné, nemilované, vlády se aspoň něco řeší. Za Zemana nebo Klause se jen kradlo a nic neřešilo. A co udělal lid této zěmě, zvolí si Zemana, podporovaného bývalými členy STB, jako prezidenta. Co dodat, každý svého štěstí strůjce.

sugar2 ( 7. dubna 2013 13:13 )

Pohrdají občanama, tak by se mělo ukázat, že nejsme až takové ovečky.

sugar2 ( 7. dubna 2013 13:12 )

asi bude lépe sedět na zadku,a proto to tady tak vypadá. Někde se demonstruje i kvůli krájení sýra.... Tak proto u nás papáme takovou kvalitu potravin a vozí se k nám šmejd všeho druhu. A to jen známo, že zdravotnictví se rozložilo.

Zobrazit celou diskusi