Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Psychiatr Martin Hollý: Schizofrenie může i zabíjet

Psychiatr Martin Hollý
Psychiatr Martin Hollý  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ida, mokk - 
7. dubna 2013
08:35

Schizofrenie je závažné duševní onemocnění projevující se porušeným vnímáním reality, poruchami myšlení, nezvyklým chováním..

 Hlavní příznaky jsou halucinace, bludy, zhoršení pozornosti a vůle, ochuzení citového života, ztráta sociálních dovedností. Občas lze pozorovat i narušení pohybové koordinace. „Laik ale jen stěží může na někom poznat, že je schizofrenik,“ říká psychiatr Martin Hollý, ředitel Psychiatrické léčebny Bohnice.

Podle něj se dá jen odhadnout, jestli se člověk chová normálně nebo ne, ale ani to nemusí být podmíněno duševní poruchou. „Schizofrenii diagnostikuje jen

jara261 ( 22. září 2013 12:31 )

RE: margael Psychiatři a psychiatričky na takto dodávaný materiál čekají,aby si ze státem Česká Republika úmyslně ožebračených občanů Č.R. k jejich papalášským platům astronomickým za nic,oni vytvářeli uměle vykonstruované pacienty,kterým podávají programová psychofarmaka co nazývají vitamíny a ona obsahují tvorební prvky depresivních duševních onemocnění,takže mají ze zdravých bezdomovců jako jsem já zajištěné dlouhodobé pseudopacienty a tímto způsobem i dlouhodobě neoprávněně podvádí veškeré zdravotní pojištˇovny.PSYCHIATRIE = ÚSTŘEDNÍ MAFIE STÁTU ČESKÁ REPUBLIKA JMÉNEM ČESKÉ REPUBLIKY A ODVOLÁNÍ JE NEPŘÍPUSTNÉ pro všechny justiční oběti,které blázni praví a to všichni soudci dodávají k potravě vládě Č.R.!!!!!!!!!!!!! [Reagovat] reagovat 3142012 3142012 - 06.11.12 14:34:36 RE: Veřejná... ANO, NĚKTEŘÍ LIDÉ POTŘEBUJÍ PSYCHIATRA, PROTOŽE JSOU NA ZHROUCENÍ ZE ZRŮD, JAKO JSOU TŘEBA SOUDCI. JENŽE ... TADY JEN NARAZÍ NA DALŠÍ PROBLÉM SYSTÉMU - PSYCHIATŘI LIDEM NEPOMÁHAJÍ. JSOU STEJNĚ VYCHCANÍ JAKO JSOU SOUDCI.

peterwilliams ( 7. dubna 2013 16:59 )

to vite az ted?

naidka ( 7. dubna 2013 15:34 )

nemohl bys to, doktore, doplnit? ( Y) Ale prosím pro laiky srozumitelně, ne každý by to zvládl dobře přečíst.

doktorsafranek ( 7. dubna 2013 14:35 )

ASi půlka článku uletěla. Je stejně dost nerozvážné zakovým zpoůsobem informovat laiky. Schizofrenie jsou myslím 4 druhy, každý s eprojevuje jinek

vilaamalka ( 7. dubna 2013 11:17 )

co chceš od schizofreniků????

Zobrazit celou diskusi