Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dovolená za půl milionu: Škromach a spol. jedou na návštěvu ke katarskému princi

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: psch, INT - 
5. dubna 2013
16:35

Pochmurné počasí v Česku nejspíš rozzlobilo i českou vládu. Nebo minimálně čtyři senátory v čele se Zdeňkem Škromachem. Naplánovali si proto exotickou výlet do Ománu a Kataru za půl milionu. Navštíví i rodinu katarského prince Hámida, který byl v Česku stíhán za pohlavní zneužívání.

Pětidenní cesta za půl milionu je panečku pěkný luxus. A kromě Petra Kellnera či Karla Janečka si ji můžou dovolit i naši senátoři. Zdeněk Škromach, Petr Šilar, Jan Hajda a Jaromír Strnad letí prý do Kataru a Ománu navázat kontakty a dohodnout byznys.

Od 6. do 11. dubna budou členové hospodářského výboru se Zdeňkem Škromachem ladit podmínky pro české podnikatele. Zároveň chtějí přilákat arabské turisty a to především v oblasti lázeňství.

Půl milionu z kapes daňových poplatníků si čtveřice šťastlivců obhajuje představením vyjednaných podmínek českým podnikatelům.

Senátoři navštíví i rodinu katarského prince, který byl v Česku od roku 2004 vazebně stíhán za pohlavní zneužívání. Hamída bin Abd al-Sáního tehdejší ministra spravedlnosti Pavel Němec vydal do Kataru.

Účel cesty je podle Škromacha čistě reprezentační. Aby ne – za takové peníze. „Předběžná částka cesty činí 498 tisíc a byla schválena organizačním výborem,“ řekla Blesk.cz mluvčí horní komory parlamentu Eva Davidová.

sojkam ( 6. dubna 2013 07:57 )

To jsou ti, co kážou vodu a pijí víno.

rudyptak48 ( 5. dubna 2013 21:33 )

Chudák Jirka, takový pracant to byl, a teď si jeho kamarádi táhnou někam na jih, a on jen kouká a kleje jako dlaždič... jak se také zpívá v jedné písni... kamarádi někam letí.

cernysvetlo ( 5. dubna 2013 20:42 )

Senátor Škromach (ČSSD) jede na služební cestu, aby se přesvědčil, o co přichází obyčejný člověk díky úsporným opatřením vlády. Tak mu to nevyčítejte! Apropos, nebyla to náhodou Paroubkova vláda, co pustila katarského prince domů?

hejhej ( 5. dubna 2013 19:41 )

Ruka ruku myje,ale za peníze nás,daňových poplatníků.

wilddog ( 5. dubna 2013 19:23 )

Škromach a spol. chtějí asi pro změnu okusit princovi holčičky v jeho domácím harému. A jestli tam jako jedou nahánět klienty pár podnikatelům, tak by jim tu cestu měli zaplatit ti dotyční podnikatelé, ne? Si pro sebe udělali státní cestovní kancelář grázlové..

Zobrazit celou diskusi