Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ubodal svou těhotnou přítelkyni (†20): Nepamatuju si to, tvrdí soudu

Autor: ljš, ČTK - 
3. dubna 2013
11:48

Vražda, která loni otřásla Českem. Brutální David D. (35) ubodal v Jablonném nad Orlicí 22 ranami nožem svou přítelkyni Katku (†20), přestože věděl, že je těhotná. Pak se pokusil o sebevraždu skokem z okna, soudu nyní tvrdí, že si nic nepamatuje.

Pětatřicetiletý muž, který podle vyšetřovacího spisu loni v září v Jablonném nad Orlicí ubodal svou těhotnou družku, si to údajně nepamatuje. Obžalovaný, který po činu vypadl či vyskočil z okna, zůstává ochrnutý v péči lékařů a z dnešního hlavního líčení u hradeckého krajského soudu se omluvil.

Obžalovaný v přípravném řízení vypověděl, že vztah s poškozenou začal v dubnu 2012, po několika měsících se začali často hádat. O tom, že je těhotná, se dozvěděl na konci srpna. V kritický den ho družka začala po hádce vyhazovat z bytu, později mu podle jeho slov podala nápoj, po němž začal zvracet a myslel si, že je otrávený.

Napadla ho?

Později za přítelkyní přišel do kuchyně, kde ho údajně bodla do hrudníku. "Píchla do mě a to je to poslední, co si pamatuji, upadl jsem na zem a slyšel jsem, že telefonuje," uvedl v přípravném řízení. Znalci však u obžalovaného otravu nezjistili.

Obžaloba muže viní z toho, že po hádce kvůli ukončení partnerského vztahu dvacetileté přítelkyni zasadil 22 ran nožem. "Poškozená byla v době útoku při vědomí a aktivně se mu bránila," stojí v obžalobě. Podle spisu žena při útoku po dobu několika minut vnímala velmi intenzivní bolest.

Státní zástupce Milan Vacek dnes novinářům řekl, že se muž po činu zřejmě pokusil spáchat sebevraždu v okamžiku, kdy si uvědomil, co udělal. "Protože byl na místě sám jen s obětí, tak to do detailu jasné není," řekl Vacek. Hlavní líčení je nařízené do pátku, obžalovanému hrozí až výjimečný trest.

hela52 ( 3. dubna 2013 15:10 )

však on moc dobře ví co udělal.jen to zkouší třeba by to mohl uhrát na to že je blázen.ale není.

sugar2 ( 3. dubna 2013 13:31 )

Je i zbytečné mluvit, protože je jedno proč to udělal.

peterwilliams ( 3. dubna 2013 12:19 )

xsirax ( 3. dubna 2013 12:13 )

Samozřejmě lže jak když tiskne, jak je tady dobrým zvykem.

Zobrazit celou diskusi