Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zavraždili seniora pro peníze: Soud je poslal na 18 a 6 let za mříže

Před senátem Vrchního soudu v Olomouci stanuli 3. března v odvolacím řízení dva muži, David Brauner (druhý zleva) a Roman Mička (druhý zprava), podezřelí z loňského přepadení a vraždy seniora v Prostějově.
Před senátem Vrchního soudu v Olomouci stanuli 3. března v odvolacím řízení dva muži, David Brauner (druhý zleva) a Roman Mička (druhý zprava), podezřelí z loňského přepadení a vraždy seniora v Prostějově.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, ljš - 
3. dubna 2013
11:01

Kvůli pár tisícovkám zavraždili bezbranného seniora, který musel před smrtí velmi trpět. Soud jim za to potvrdil vysoké tresty, za vraždu si odsedí osmnáct a šest let.

Za loupežné přepadení a vraždu dvaaosmdesátiletého seniora z Prostějova si dvojice mužů odpyká ve vězení šest a 18 let. Vysoké tresty jim dnes potvrdil olomoucký vrchní soud. Motivem vraždy byla snaha zmocnit se peněz oběti. Přepadení se odehrálo před rokem, šlo o první loňskou vraždu v Olomouckém kraji. Do pátrání po lupičích se tehdy zapojila veřejnost. Přijít na stopu pachatelů pomohli policistům novináři, za nimiž přišel mladší z lupičů svého komplice udat.

Utekli

Seniora si dvojice pachatelů vyhlédla loni začátkem března. Dvaapadesátiletý Roman Mička se převlékl do montérek jedné z prostějovských firem a pod záminkou oprav se se sedmatřicetiletým Davidem Braunerem vnutili do domu.

Poté, co jim důchodce odmítl vydat peníze, Brauner vnikl násilím do jeho bytu, udeřil jej dvakrát pěstí do hlavy a hrudníku a když muž upadl, tak na něj klekl. Podle soudu přepadení dokončil Mička. Brauner totiž vzápětí byt opustil a bývalý prostějovský taxikář seniora udusil.

Pomohl novinář

Policisty na místo činu přivolal soused, který uslyšel z bytu rány a volání o pomoc. Kriminalisté začali okamžitě pátrat po muži, který byt před jejich příjezdem podle svědků opustil. Měli v rukou podrobný popis možného pachatele, včetně jeho obličeje i oblečení. Jeho portrét pak koloval městem.

Policistům pak pomohl místní novinář, podezřelé dopadli necelý týden po vraždě.

xsirax ( 3. dubna 2013 12:18 )

Troufnete si jenom na starýho člověka vy ubožáci co?

Zobrazit celou diskusi