Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Další potravinářský skandál: Maso z Polska obsahuje zakázaný lék

Veterinární inspektoři našli v noňském mase zakázaný lék
Veterinární inspektoři našli v noňském mase zakázaný lék  (Autor: ČTK, EPA, REUTERS)
Autor: ČTK, mokk - 
3. dubna 2013
14:52

Na český trh se dostávají opravdu skandální potraviny z Polska. Po aféře s namletými zdechlinami v klobásách našli veterinární inspektoři koňské maso, které obsahuje zakázaný lék. Co přijde příště?

Na český trh se dostalo koňské výsekové maso z Polska obsahující analgetikum fenylbutazon, které se nesmí dávat zvířatům určeným k lidské stravě, sdělil dnes mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Josef Duben.

Vzorek masa byl podle něj odebrán v řeznictví v Moravské Ostravě. Veterinární inspektoři nyní došetřují distribuci masa.

U potravin dovážených z Polska to přitom není první skandál. Do uzenin například dávali technickou sůl, v mražených lasagních se zase našlo koňské maso a v polských klobásách byly namlety zdechliny.

vlado4 ( 4. dubna 2013 12:39 )

Za vším stojí ten Mafíán..Babiš

jarypadlo ( 4. dubna 2013 08:21 )

Retrakarko souhlasím,chce to ovšem všem šetřílkům vysvětlit že nízkou cenou a slevou pokaždé neušetří,jenže vysvětli to těm babičkám co stále zásobují mladé všemi těmi šunty.A Češi bohužel nejsou ani trochu patrioti jako třeba Němci.Naše vlastní ŠKODA!

jarypadlo ( 4. dubna 2013 08:16 )

Kobylo1 vyhubit nás chce naše vlastní vláda a celé vedení státu,oni mají pravomoci zakázat dovozy té mizérie,ale jak vidno,radši zlikvidují domácí potravináře i národ!

pobus ( 3. dubna 2013 16:56 )

Čím to asi bude? Třeba tím, že Poláci si na své výrobky nepíšou, že obsahují posypovou sůl, jed na krysy, kyselinu mravenčí, zdechliny apod., takže už jste si mohl na lecjaké "dobrůtce" šmáknout, ani o tom nevíte ;-) Jinak není pravda, že se na problémy přichází jen v ČR, posypovou sůl odhalili sami v Polsku a dodnes se neráčili vyjádřit, jestli se něco dostalo do ČR Stejně tak aféra se zdechlinama se řešila tam. A čím asi bude, že do ČR se z Polska dováží totožné potraviny jako do Německa, ale s jiným složením? A cenově to je levnější v Německu než tady. Holt se polští výrobci řídí heslem, že dobré prase všecko spase a Češi jim jen dávají za pravdu

anka ( 3. dubna 2013 16:41 )

Zobrazit celou diskusi