Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Konec sKaret! Nečas doporučil zrušení problémového projektu co nejdříve

Premiér Nečas doporučil ministryni Müllerové, aby projekt sKaret ukončila co nejdříve
Premiér Nečas doporučil ministryni Müllerové, aby projekt sKaret ukončila co nejdříve  (Autor: ČTK, mpsv.cz)
Autor: ČTK, psch - 
28. března 2013
11:04

Bez sKaret nedostanete dávky, sKarty budete muset mít dvě, sKarty jen jako průkazka, sKarty jako platební karta... Stále nějaké změny, stále nějaké problémy. Možná konečně svitla naděje na zrušení tohoto problémového projektu.

Sociální karty, miminko exministra Jaromíra Drábka, možná konečně a definitivně skončí. Premiér Petr Nečas dnes doporučil ministryni práce Ludmile Müllerové, aby byl kontroverzní projekt sociálních karet ukončen.

Nečas to na brífinku po jednání s ministryní označil za "nejméně špatné řešení". Aby taky ne, problémy se s projektem táhnou už několik měsíců a stále je nefunkční. 15 tisíc lidí čeká na své dávky.

Ministryně připraví řešení situace do příštího týdne, rozhodnutí je podle ní na kabinetu. Nečas chce ukončení sKaret co nejdříve. Systém kritizuje opozice, odbory, rada postižených, ochránci soukromí, ombudsman i někteří koaliční politici.

sKarta zatím míří k ledu

Podle premiéra je sice myšlenka sKaret dobrá a v budoucnu "bude oprášena", nynější provedení prý ale projekt zdiskreditovalo. Jeho ukončením se minimalizují náklady věcné i politické, míní premiér.

Vláda by mohla rozhodnout definitivně do týdne či do dvou. Na stole by pak byl návrh příslušných novel, který by podle Nečase mohl také rychle projít Parlamentem.

libuna119 ( 28. března 2013 20:14 )

Jen se hádejte volové,to je voda na jejich mlýn!Jak za Milouše,ten taky říkal,jen at' se hádají!Já spoléhám na studenty,ti až se naserou.....

libuna119 ( 28. března 2013 20:07 )

Oni moc dobře vědí proč stále neprochází zákon o prokázání nabytí majetku.Podle mě by to mělo být to první,co by mělo projít!Nebudu si těch darebáků vážit do té doby,než to projde.Za rok jsou volby a zkuste někdo přijít agitovat,přerazím vám hnáty u samý pr-de-le!!!

vera51 ( 28. března 2013 16:31 )

A kdopak to zaplati???Tam se ocividne nekdo nakapsoval a zase to musi zaplatit obcan?Kazdy kdo se na tomto projektu podilel tak at si to zaplati.Ze sveho.Oni uz si fakt delaj z lidi pedel.Tosi mysli ze jsme takovi tupci????????????

valentinar ( 28. března 2013 15:20 )

Mohli bychom až budeš mít brejka probrat základy českého pravopisu, co ty na to ? Pizzu ti dám jako personálku za 30,- at nežeru.

valentinar ( 28. března 2013 15:18 )

Hledám výpomoc, nechceš přijít? Na 6 do 4 rána a bud přesnej, díkec.

Zobrazit celou diskusi