Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tahle obří kraslice je z víček od PET láhví! Vznikla pro dobrou věc

Autor: ČTK, lm - 
1. dubna 2013
09:19

Dva metry vysoká kraslice zdobená tisíci barevných víček od PET láhví kvůli sbírce Pomozte dětem vznikla v Chotěboři. Víčka na skořápku našívali žáci v devíti základních školách i matky s dětmi v azylovém domě.

Sestavení obří kraslice na Masarykově náměstí trvalo několika lidem asi tři čtvrtě hodiny. Obal vytvářeli propojováním 16 zdobených plátěných dílů barevnými stuhami. Plátno pak napnuli na připravenou kovovou konstrukci.

Na kraslici padlo 10.000 víček, celkem se jich však sešlo 311.000. O pomoc při sběru sdružení požádalo jen školy na Vysočině. "Co jsme byli překvapeni, že díky sociálním sítím se to rozmohlo po celé republice. Takže víčka chodila i z Ostravy, Prahy, Českých Budějovic nebo Náchoda," přiblížil Leoš Doležal z pořádajícího sdružení Fantazáci.

Zbylá víčka skončí ve sběru. Výdělek, stejně jako peníze vybrané mezi účastníky dnešního happeningu, budou odeslány na konto celostátní sbírky.

Happening pro sbírku Pomozte dětem se v tomto koutě Havlíčkobrodska konal počtvrté. Díky iniciativě sdružení už bylo stuhou dlouhou 7,5 kilometru propojeno pět vesnic v okolí Jeřišna. Stuhu navázaly děti z metrových dílů. Na chotěbořském stadionu sdružení zorganizovalo vytvoření obřího hroznu z 2000 nafukovacích balonků, které pak byly najednou propíchnuty.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi