Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šok v Brazílii: Přes přechod pro chodce se promenádoval obrovský tuleň

Obrovský tuleň se v Brazílii promenádoval po přechodu pro chodce
Obrovský tuleň se v Brazílii promenádoval po přechodu pro chodce  (Autor: Repro YouTube.com)
Autor: psch - 
22. března 2013
18:59

VIDEO: Opravdu nevšední podívanou zažili chodci i řidiči v Brazílii. Po přechodu pro chodce na rušné ulici se tam promenádoval obrovský tuleň.

V brazilském městě Balneario Camboriu  si chodci i řidiči užili výbornou show, za kterou by v zábavním parku jinak museli zaplatit. Po ulici se tam promenádoval obrovský tuleň sloní. A že šlo o spořádané zvíře, vzal to po přechodu pro chodce.

Více než půl tunové zvíře se valilo přes ulici, ostatní jenom koukali, ani policisté nevěděli, co s ním. Namísto usměrňování ho polívali ve velkém vedru vodou.

Až po hodině a půl se jim podařilo zvíře svázat a bezpečně odvézt. Zmatený byl kromě diváků asi i samotný tuleň, k rušné silnici se doválel až z moře, nikdo neví, proč zamířil zrovna sem. Tuleni opouští moře jen zřídka, hlavně v období páření.

kafun ( 24. března 2013 19:06 )

Naidka : jen pro upřesnění Rypouš sloní má opravdu velký "nos" neboli ten hrb na nose, ale pouze samec ... narozdíl samice je velmi podobná tuleni jak čumákem tak i stavbou těla ovšem tuleň je štíhlejší není tak mohutný toto je samice Rypouše sloního ;)

naidka ( 23. března 2013 07:57 )

naidka ( 22. března 2013 19:46 )

koukni na wikipedii, rypouš má mnohem větší hrb na nose, ale tuleň sloní kupodivu existuje, bleskáči měli výjimečně dobrý překlad.

hulimihoukolen ( 22. března 2013 19:30 )

To zvíře se jmenuje Rypouš sloní (Mirounga leonina). S tuleněm je sice příbuzný, ale tuleň to opravdu není.

Zobrazit celou diskusi