Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muž vyhrožoval sebevraždou: Nejdřív zastřelím policisty a pak i sebe!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Jan Jedlička)
Autor: oj - 
20. března 2013
12:49

Dramatický příběh se šťastným koncem se v pondělí odehrál v Tlumačově na Zlínsku. Opilý důchodce (75) si naplánoval sebevraždu a vyhrožoval, že zastřelí i policisty. Dvojici vyjednavačů se nakonec podařilo zbraň získat. Ukázalo se, že to bylo jen plynová pistole.

Na nebezpečí upozornila policisty v pondělí po poeldni rozrušená žena. "Oznámila, že se její známý chystá spáchat sebevraždu. Zároveň uvedla, že muž vyhrožuje zastřelením každého policisty, který by se tomu snažil zabránit," uvedl zlínský policejní mluvčí Petr Jaroš.

Hlídky vyslané do Tlumačova muže pro jistotu neprovokovaly a situaci řešily zpovzdálí. Jedna z policistek se seniorem spojila telefonicky. "Byl opilý a opět zopakoval, že nechce u domu žádné policisty, jinak začne střílet. Jednou pro výstrahu, poté již na policisty. Snad jen s jednou výjimkou – vyžádal si, aby k němu do domu šla policistka ve žluté bundě a donesla mu láhev alkoholu," řekl Jaroš s tím, že to nebylo z taktických důvodů možné. Čekalo se na příjezd dvou policejních vyjednavačů.

Jednomu z nich se podařilo navázat s opilcem užší kontakt a přesvědčit ho, aby je oba pustil do domu. "Netrvalo dlouho a zbraň jim sebevrah dobrovolně vydal," dodal Jaroš. Ukázalo se, že zbraň byla pouze plynová.

peterwilliams ( 20. března 2013 16:11 )

dalsi tcuaaak meli ho hnd odprasknout ..vzdyt to nikam nevede!!!!

wimr ( 20. března 2013 14:43 )

nevím proč mu policistka nedonesla pančovanej chlast, blb by chcíp a dal nám pokoj

Zobrazit celou diskusi