Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Student (†30) chtěl vystřílet ve škole spolužáky, policie včas zasáhla, a tak spáchal sebevraždu

James Oliver Seevakumaran (†30) nikoho nezabil, když dorazila policie, tak spáchal sebevraždu
James Oliver Seevakumaran (†30) nikoho nezabil, když dorazila policie, tak spáchal sebevraždu  (Autor: Reprofoto CFTnews13)
Autor: shp, ČTK - 
19. března 2013
19:52

Chtěl zopakovat masakr na střední škole Columbine, při které zemřelo dvanáct žáků a jeden učitel, policie však proti němu včas zasáhla. James Oliver Seevakumaran (†30) si nakonec prohnal kulku hlavou.

James Oliver Seevakumaran spustil v noci na pondělí v jedné z kolejí Středofloridské univerzity v Orlandu požární poplach. Na studenty, kteří se evakuovali ze sedmipodlažní budovy, v níž sám bydlel, chtěl prý zaútočit. Jeho plány mu však překazila rychlá reakce policie na spuštěný alarm a také na telefonát spolubydlícího, který se zabarikádoval v koupelně, když na něj Seevakumaran vytáhl zbraň.

Po zuby ozbrojen

Policie uvedla, že student měl dvě střelné zbraně, stovky nábojů i výbušniny. Když strážnici za tři minuty po alaramu dorazili na místo, byl již Seevakumaran mrtvý, spáchal sebevraždu. Nikdo jiný neutrpěl zranění."Mohl to být velmi špatný den pro všechny tady,“ nechal se dnes slyšet šéf univerzitní policie Richard Beary.

Z budovy pláchlo 500 studentů

„Kdokoli, ozbrojený takovým druhem zbraní a nábojů, mohl zranit hodně lidí, zvláště v zaplněném prostoru, když se lidé evakuovali,“ dodal. Budovu opustilo asi 500 studentů. Univerzita v pondělí zrušila dopolední přednášky a na několik hodin uzavřela školní areál.

nezmarm ( 10. října 2013 18:15 )

A zase jeden, ktery urcite nebyl krestanem a ani budhistou, ze?

12356 ( 20. března 2013 03:06 )

anka, zkrat to nechape, protoze tenhle zpusob studovani neni v Cesku bezny, kdybych to neznala, tak by mne to taky napadlo...

floridskeslunicko ( 19. března 2013 22:33 )

floridskeslunicko ( 19. března 2013 22:33 )

Proc by nemohl byt ve 30 letech studentem? Co to mas za otazky?

anka ( 19. března 2013 20:47 )

nevim v jeho pripade a nemam zajem to zjistovat....ale pokud si delate doktorat, tak casto studujete do 35 let( vetsina lidi pri studiu take pracuje), casto lidi jdou po stredni skole pracovat, aby si nasetrili na univerzitu....mam kamarada, ktery byl ucitel a ve 30 letech se rozhodl byt doktorem...............takze opravdu nechapu vasi poznamku...

Zobrazit celou diskusi