Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

EXKLUZIVNĚ: Lední medvídci z Brna jsou s mámou Corou poprvé venku!

Autor: Ondřej Požár - 
16. března 2013
14:00

Lední medvídci z brněnské zoo dnes poprvé vylezli s mámou Corou ven. Železné dveře z brlohu do venkovního výběhu se otevřely třetí březnovou sobotu krátce před devátou hodinou ráno a na slámu zalitou jarním sluncem se v mrazu vybatolila dvě medvíďata se samicí.

Ta větřila a občas chránila ve slámě ležící potomky, jimž je už patnáct týdnů, před zvědavými návštěvníky a objektivy kamer a fotoaparátů.

Starší průbojnější medvídek má bílou srst, takže mu do vybrání jmen veřejností budeme říkat třeba Bělík. A jeho mladší línější bráška je pěkně špinavý, proto si vysloužil přezdívku Špindíra.

Video Lední medvídci z Brna jsou poprvé venku - Ondřej Požár
Video se připravuje ...

„Medvědice je klidná a její krmnou dávku postupně zvyšujeme. Medvídci jsou čilí a podle mých odhadů váží kolem devíti kilogramů,“ prozradil chovatel Jaroslav Jasínek.

Až Cora začne vodit mláďata do výběhu pravidelně, budou se chovatelé snažit je oddělit kvůli první veterinární prohlídce.

„Při ní se medvídci očipují, naočkují a zjistí se jejich pohlaví. Pak se vrátí k mámě,“ upřesnila mluvčí zoo Monika Brindzáková.

Návštěvníci zahrady na Mniší hoře můžou stále hlasovat pro jména ledních medvíďat na webech www.zoobrno.cz a www.hc-kometa.cz.

zasejedna ( 18. března 2013 13:05 )

jen doufám, že- pokud tam přijedou filmaři, tak jim ošetřovatelé nedovolí dělat tam rámus (mít naplno autorádio)jako to bylo při posledním natáčeníČT. TAK AŤ SE DAŘÍ MAZLÍCI

vasek711 ( 17. března 2013 08:30 )

fortin,blekyn...mate muj souhlas.A ti co ublizujou zviratum, pro me nejsou lidi a nikdy nebudou.

blekyn2012 ( 16. března 2013 20:26 )

fortin: když jsou lidi bezohledný zrůdy, který vybíjejí zvířata pro kožešinu a slonovinu aj. pro luxusní snoby a ksindl, co neví co s milionama na kontech, a protože kvůli lidem některé zvířecí druhy nemají šanci na přežití ve volné přírodě, jsou zoologické zahrady jedinou možností pro ta zvířata. Nevzpamatuje-li se lidstvo, a nezačne-li se ke zvířatům (tedy živým tvorům - nikoliv "věcem") a přírodě chovat jinak, v což osobně nevěřím, bude jen hůř . Stačí podívat se každý den na nějaké TV zpravodajství, čeho jsou "lidi" schopni na svých psech a ostatních zvířatech, jakého ukrutného týrání - vyhladovění skoro k smrti, zarůstání obojku do holého masa, bití atd. Lidi jsou čím dál větší *** ...

blekyn2012 ( 16. března 2013 20:21 )

Medvíďata jsou moc krásná, škoda, že bydlím od Brna tak daleko.... a budu si muset vystačit s výletem do pražské ZOO. Medvědici Coru by měli ošetřovatelé našamponovat a vykoupat, aby byla čistě bílá . Je to hezká medvědí rodinka, gratulace a hodně zdraví všem třem!

naidka ( 16. března 2013 16:06 )

Neřekla bych, že menší mládě je špindíra, jak píší odborníci z Plesku , spíš mu ještě pořádně nedorostla srst. Je to velký úspěch brněnské ZOO, po těch patáliích, co s Corou měli. Coře a medvídkům přeju hodně zdraví a brněnské ZOO co nejvíc návštěvníků.

Zobrazit celou diskusi