Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Takhle probíhal únos Toničky a Hanky: Teroristé měli uniformy, tvrdí svědek

Autor: ČTK, ljš - 
16. března 2013
05:00

České turistky Antonie Chrátestecká a Hana Humpálová (obě 25) byly v Pákistánu pravděpodobné zajaty díky lsti. Jejich ozbrojení únosci se podle svědků vydávali za příslušníky armády.

Část ozbrojenců, kteří ve středu unesli dvě české turistky v Pákistánu, měla na sobě uniformy. Řidič autobusu, v němž ženy jely, se nejprve domníval, že jde o příslušníky bezpečnostních složek provádějící kontrolu.

Řidič Manú Chán řekl, že autobus, v němž vezl dvě čtyřiadvacetileté ženy zastavili ozbrojenci v neklidné pákistánské provincii Balúčistán kolem 20 kilometrů za hranicemi s Íránem a po téměř dvou hodinách jízdy od hranic. Akce byla rychlá, trvala kolem pěti minut.

"Zamávali na autobus ze (vzdálenosti) asi 500 metrů, aby zastavil. Dva z nich přišli z pravé a pět dalších z levé strany. Pět (zleva) mělo na sobě uniformy a dva (zprava) byli v civilu. Jeden z nich držel v ruce bezdrátovou vysílačku. Myslel jsem, že jde o příslušníky bezpečnosti, kteří přišli zkontrolovat autobus," řekl Chán.

"Pak dva z nich vlezli do autobusu a sebrali (automatickou pušku) AK-47 strážci a řekli jim všem (strážci a oběma ženám), aby vystoupili z autobusu," pokračoval.

Podle něj únosci hned poznali, že jde o cizinky - ženy seděly vpředu a ozbrojenci na ně promluvili anglicky. Turistiky nejprve odmítaly vozidlo opustit. "(Řekly): 'Ne, ne, ne.' Pak si ženy vzaly svoje zavazadla a únosci jim sebrali boty. A do jedné z žen strčili. Byla velmi rozrušená," řekl také řidič.

Únosci přinutili rukojmí si sednout na zadní sedadla jednoho z terénních vozidel, kterými přijeli, a pět jich svoje zajatkyně obklopilo.

Po ženách pákistánské úřady stále pátrají. České ministerstvo zahraničí o nich zatím nové informace nemají. Spekuluje se, že ženy unesli pachatelé kvůli výkupnému, což je v oblasti běžné.

cid2000 ( 18. března 2013 11:51 )

Odhaduji, že je jistě nikdo nezabil ani to nemají v úmyslu.Spíše se bude jednat o výkupné nebo spíše objednávka pro nějaký bohaty kozomrdy s vousama co chtějí za manželku do harému nějakou bělošku nejlépe mladou plodnou a blondýnu a chtějí si pošpásovat.I tamní bohatí chlapi hledají vzrůšo a jsou ochotni platit pěkné prachy za mladé plodné bělošky.Mají to i s dovozem domů.Takže je šance, že se mohou za pár let vrátit útěkem z nějakého harému z hor.Ale, ale pokud budou mít už děti s kozomrdama...tak se jim bude špatně utíkat dobrovolně jako matkám a opouště vlastní děti....ikdyž s kozomrdem?Utíkat potaji např.s třema dětma v horách stovky kilometrů sama žena?Ty vzdálenosti jsou tam obrovské.To není Praha Brno.Ostatní muži z jiných vesnic z okolí takovou ženu s dětma nepustí stejně, když jí někde náhodně potkají a zadrží ji a vrátí!!!A dostaně pořádně trest bičem za opuštění manžela veřejně!!!Holky jsou opravdu v těžké situaci.Určitě nejsou mrtví,ale.......čeká je tvrdý život u novodobého otrokáře.Takže se musí doufat v budoucnost, že se něco stane.Třeba se vrátí,...naděje,ale scestovat do Pakoše(půlka Pakoše není pod kontrolou státu),Afghánu,Lybie nebo Iráku je hovadina!!!Navíc cestovat jako dvě emancipované plodné bělošky po těchto státech je ideální????????

kuna ( 16. března 2013 14:12 )

To si jen tak vyjely na dovolenou behem skolniho roku a na dva mesice?Skola jim dala volno na dva mesice?Urcite jsou zeny poradku , vsechno jde podle planu ,unesene nebyly a ani zadrzene od vojaku to byla jen rutina predavaci .Cely ten vylet byl uz dopredu planovany , domluveny.Pokud se to v necem nezvrtne tak se vrati domu v poradku a zdrave.

hulimihoukolen ( 16. března 2013 13:02 )

Ty uz maji frndy rozedreny do krve, a pokud budou mit sakra stesti (a ja o tom uprimne pochybuju), tak je za par mesicu za solidni vykupne pusti. Spis ale ne. Ano, da se po svete cestovat v klidu mistni dopravou a stopem, i v koncinach turismem realne nedotcenych, clovek muze projit brazilskym slumem, nebo prespat na plazi, i kdyz se to nedoporucuje... ale kolika zenskym samotnym se to povede bez "ztraty kvetinky". Moc jich nebude.

12356 ( 16. března 2013 13:00 )

Ja mam spis obavu, ze se unosci pokusi nejen o vykupne, ale i o poskytnusi rozkose a to nemale, protoze pokud jich je tak 40 v tlupe a vidi, krasne bile holky, tak se muzeme modlit vsichni, aby to devcata vubec prezila...

12356 ( 16. března 2013 12:55 )

To doufame vsichni, ale ja pro zmenu nechapu ty, kteri se zde naprosto zbytecne rozhorcuji nad negativnimi komentari. Pokud holky mely vsech pet pohromade, tak by tam samtone nejely. Jak je to dlouho, rok dva,co tam zmizel cesky kluk s pritelkyni, kteri se vydali stopem pres tyhle zeme a pres noc v miste kde stanovali zmizeli a dodnes se o nich nevi...

Zobrazit celou diskusi