Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Bývalý šéf pražských strážníků Kotrouš: Nastoupil do vězení!

Bývalý ředitel pražských městských strážníků Vladimír Kotrouš byl 20. února 2012 propuštěn z vazební věznice Pankrác. Kotrouš, kterému soud vyměřil za přijetí úplatku 5,5 roku vězení, nastoupil 15. března po poledni do pankrácké káznice.
Bývalý ředitel pražských městských strážníků Vladimír Kotrouš byl 20. února 2012 propuštěn z vazební věznice Pankrác. Kotrouš, kterému soud vyměřil za přijetí úplatku 5,5 roku vězení, nastoupil 15. března po poledni do pankrácké káznice.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, ljš - 
15. března 2013
13:13

Neber úplatky, neber úplatky, nebo skončíš ve vězení... To si měl v minulosti opakovat šéf pražských strážníků Vladimír Kotrouš. Ten dnes nastoupil do pankrácké věznice, kde by si měl odpykat svůj 5,5letý trest.

Bývalý šéf pražských strážníků Vladimír Kotrouš, kterému soud vyměřil za přijetí úplatku 5,5 roku vězení, nastoupil dnes po poledni do pankrácké káznice. Městský soud v Praze sice původně Kotroušovi stanovil datum nástupu do vězení nejpozději do minulého pátku, někdejší ředitel městské policie si však výzvu k nástupu vyzvedl pozdě, a soud mu proto termín o týden posunul.

Kotrouš přišel ke vstupu do věznice sám, přes rameno si nesl pouze malou tašku s osobními věcmi. Novinářům na místě řekl, že se s rodinou, která ho doprovodila, rozloučil opodál. Chtěl ji totiž ušetřit případného zájmu médií. Ke svému nástupu do vězení se nechtěl nijak vyjadřovat.

Bývalý šéf pražských strážníků si řekl o úplatek za to, že zajistí trvání smlouvy městské policie s autoservisem Jíša. Chtěl tak získat nejméně 1,2 milionu korun. Soudy mu kromě uloženého trestu vězení také na pět let zakázaly pracovat v bezpečnostních ozbrojených sborech a nakázaly mu zaplatit pokutu 400.000 korun. Pokud Kotrouš stanovenou pokutu neuhradí, prodlouží se mu pobyt za mřížemi o půl roku, tedy na šest let.

rumovapalice ( 15. března 2013 14:57 )

no dizidentů je tam taky dost

rumovapalice ( 15. března 2013 14:56 )

chceš urážet občana s výmazem trestu? stupidní dob.ytku??

alenam ( 15. března 2013 13:40 )

Ta modrá pakáž je ve skutečnosti samej převlíknutej soudruh, svazák, StBák a bonzák. Soudruh soudruhovi oči nevyklove

kaczus ( 15. března 2013 13:37 )

dobře mu tak,ať tam shnije.Bydlel u nás a vim co je to za ho..do.

rumovapalice ( 15. března 2013 13:33 )

až komanči vyhrajou volby, tak se modrá pakáž bude stěhovat na Jáchymov, to je jisté

Zobrazit celou diskusi