Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Chlapec přežil popáleniny na 90 procentech těla! Dnes slaví narozeniny

Autor: Tereza Hodáliková, mokk - 
15. března 2013
07:09

Do svých osmi let zažil víc bolesti, než většina lidí za celý život. Daneček už také bohužel ví, jaké to je se probudit z umělého spánku s popáleninami na 90 procentech těla. Před rokem, 15. března, si totiž při hašení ohně spletl vodu s ředidlem… Dnes slaví svoje první druhé narozeniny!

Ten březnový den se navždy zapsal do rodiny Kisselů z východočeské Chocně. A převrátil jim celý život na ruby! „Dan si s bráškou hrál na zahradě. Děti našly zápalky a zapálily trávu. Když to chtěly uhasit, tak Daneček našel ředidlo, které místo na oheň vylil na sebe. A začal hořet,“ vzpomíná na tragédii maminka Dana Kisselová (40).

Lékaři nevěřili

Danečka transportoval vrtulník do pražské vinohradské nemocnice, kde je v rukou lékařů s přestávkami dodnes! Prvních pět  týdnů prospal chlapec v umělém spánku. Sami lékaři mu nedávali velké šance… „Když jsem ho uviděl poprvé, nevěřil jsem v přežití. Popáleniny na 90 procentech těla a navíc dítě? Šance byly opravdu malé,“ říká přednosta Kliniky popáleninové medicíny Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, primář Ludomír Brož. Malý bojovník ale s pomocí lékařů přežil…

Chybí peníze

Daneček se vrátil do Prahy minulý týden a už má za sebou další operaci. „Lékaři si ho tu nyní nechají šest týdnů. Z nožičky mu nyní brali kůži a tu mu dávali na levou ruku. Dá se říci, že ho nyní čeká každý týden jedna operace,“ řekla  maminka Blesku. Ta se snaží za svým synem jezdit co nejvíce. Bohužel peníze a čas jsou dva hráči, kteří jsou proti ní. „Teď mám ještě dceru v nemocnici v Hradci. Je to strašné,“ říká dále Dana Kisselová.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zlataa ( 15. března 2013 09:01 )

Já tam nevidím nic o poplatcích, myslím, že je neplatí. Jsou případy, kdy nemusí platit a to je určitě tento případ. Kluk je chudák, ale ta podivná hra s ředidlem by se stát neměla, děti by jakýstakýs dozor mít měly. Ale v případě 10 dětí to asi není žádná legrace.

lpitriska ( 15. března 2013 08:53 )

Copak nemůžou v trakových případech odpustit poplatky dacani? Chudák chlapeček

Zobrazit celou diskusi