Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Zeman setřel Mynáře, kterého po volbách líbal: Post kancléře nesmí užívat k propragaci strany

Autor: simao, INT - 
13. března 2013
10:29

Předseda Zemanovců Vratislav Mynář bude podle všeho Zemanovým kancléřem. Nedávno však uvedl, že chce tuhle práci využít k tomu, aby pomohl své straně. Jenže to se prý novému prezidentovi pranic nelíbí. A tak Zeman Mynáře, kterého po volbách líbal, nyní "setřel".

Vladimír Mynář vystudoval stavební ekonomiku na VUT v Brně, je podnikatelem a členem statutárních orgánů řady firem, sedí v dozorčí radě Českomoravské železárenské a zastupitelstvu Zlínského kraje. A především šéfuje Straně práv občanů - zemanovcům. Byl také základním stavebním kamenem Zemanovy prezidentské kampaně.

Za to si Mynář vysloužil od Zemana po volbách polibek. Zároveň však od nové hlavy státu uslyšel, že Zemanovci nebudou prezidentskou stranou. Čestný předseda strany Zeman prý chce být nadstranický. Přesto šly preference Zemanovců se Zemanovým vítězstvím nahoru.

A práci pro Zemana chtěl na postu kacléře spojit s další pomocí Zemanovcům i Mynář. Jenže narazil. "V žádném případě neplatí, že úřad kancléře může být používán k politické propagaci jakékoliv politické strany," ohradil se proti Mynářovu přesvědčení v rozhovoru pro Právo Zeman. Prý o tom již s Mynářem také mluvil a oznámil mu to samé.

A tak Mynářovi nezbude, než se vzdát předsednictví Zemanovců. "Pokud bude působit jako řadový člen SPOZ, tak to není nic proti ničemu. Nebudu mít námitek, když v mém týmu budou pracovat řadoví členové jakékoliv politické strany. Ostatně pokud vím, například Hynek Kmoníček je řadovým členem ČSSD," dodal Zeman již o něco smířlivěji a vzpomněl i na budoucího ředitele zahraničního odboru Hradu Kmoníčka.

matlafous ( 13. března 2013 14:45 )

a to má bejt jako pravda , tomu máme věřit, to je blábol když ne přímo lež Zemana

12356 ( 13. března 2013 14:16 )

e.44, souhlas.

wandzi ( 13. března 2013 13:08 )

e.44 ať si houpe Zeman svoje vnoučata a ne občany...

e.44 ( 13. března 2013 12:43 )

Už jenom to, že bude Mynář kancléřem, je propagací Zemanovců, tak si Zeman ty řeči o nadstranickosti může tak akorát nacpat někam...

ninga ( 13. března 2013 10:34 )

dvojitého chruščova Miloš zvládá dobře

Zobrazit celou diskusi