Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Michael seděl 25 let za vraždu manželky, kterou nespáchal: Znovu našel lásku, znovu se oženil!

Autor: shp - 
13. března 2013
08:17

V roce 1986 mu zavraždili manželku, ale o rok později z jejího usmrcení odsoudili jeho. Američan Michael Morton strávil neprávem 25 let ve vězení, než ho očistily nové testy DNA. Nyní je opět šťastný, našel znovu lásku, kterou si vzal.

V roce našla policie v texaském domě Mortonových manželku Christine ubitou k smrti v posteli. Podezření padlo na jejího manžela Michaela, který byl o rok později z její vraždy usvědčen. „Jsem nevinný,“ trval Michael na svém. A to mu vydrželo necelých 25 let, kdy za vraždu neprávem seděl ve vězení. Přitom i jeho tehdy tříletý syn tvrdil, že tatínek nebyl tou dobou doma.

Osvobodily ho testy DNA

V roce 2011 však obžaloba nařídila nové testy DNA. Ty zjistili, že na šátku, který se nalézal poblíž místa činu, nebyla jen Mortonova DNA, ale též genetický materiál Marka Norwooda, skutečného vraha. V srpnu téhož roku byl konečně Morton propuštěn a americký soudní systém si sypal popel na hlavu.

Neviděl vyrůstat svého syna

25 let života však Mortonovi už nikdo nevrátí. Stejně jako život jeho manželky a fakt, že nikdy neviděl vyrůstat svého syna. Teď je ale konečně Michael šťastný, protože opět našel lásku. Před čtyřmi dny si Cynthia Furrh Chessman vzal za svou ženu. O jeho příběhu byl navíc natočen nový dokument.

tipr ( 13. března 2013 15:56 )

Zase blbosti.Pri prvnich tehdejsich testech se nasly jen jedny Dna a nejakym podvodem se po mnoha letech nasly dalsi Dna nekoho dalsiho a za 2 roky se najdou Dna jeste tretiho , ze? Vymyslena blbost.Asi tehdejsi vysetrovatel uz zemrel tak proc nehodit na nej obvineni za mylne usvedceni vraha a tim vraha osvobodit z viny .

clio ( 13. března 2013 15:21 )

Ale jdi, jen na testech DNA usvedceni z vrazdy zdaleka nestoji. A co tech vrazd se objasnilo i bez tech testu!!!Byl vinny a to je vse.Ted po letech je to uz jen spekulace o jeho nevine a navic zmanipulovane . Je vinny , mel radeji dostat trest smrti aby nemel moznost vykonstruovat blaboly o sve nevine.

mrum ( 13. března 2013 12:24 )

"Ty zjistili..." To je zase gramatika

donchicho ( 13. března 2013 11:53 )

Chybicka se nekdy vloudi a spocitat tech chybicek po svete.... to bychom se asi divili

e.44 ( 13. března 2013 10:05 )

První použití DNA v kriminalistice se datuje do roku 1986 a došlo k němu v rámci soudního řízení v Anglii. On byl souzen rok na to, kdy bylo testování DNA v kriminalistice ještě v plenkách a kdy byli šťastní, že se jim povedlo najít a určit jeden vzorek a po případné existenci druhého nikdo nepátral. Takže si ty tvoje kecy strč za klobouk.

Zobrazit celou diskusi