Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Měkké srdce boháče Měkoty (†55): Miliardář, který měl smůlu na holky

Autor: Jan Exner, mokk - 
13. března 2013
05:00

Byl sice osminásobný miliardář, ale měl příliš měkké srdce. A toho prý kdekdo zneužíval. O zesnulém miliardáři Lubošovi Měkotovi (†55) to tvrdí jeho dlouholetý známý Jiří Mencl (46).

„Měl hroznou smůlu na holky. Ty zajímaly hlavně jeho peníze. Taky mu často dávaly pěkně zabrat,“ vzpomíná Mencl na muže, který patřil mezi dvacítku nejbohatších Čechů. „Slyšel jsem, že i manželka se s ním rozloučila ne právě důstojně. Při odchodu od něj mu jen poslala klíče od domu v obálce,“ říká.

Prokletý golf

Anna Měkotová, původně Patriková, byla přitom prý jedinou ženou v Měkotově životě, s níž si bezdětný uhlobaron dal slib před oltářem. Poznal ji jako studentku Vysoké školy finanční a správní, jejíž správní radě šéfoval. Jak Blesk zjistil, brzy po svatbě mu prý zmizela s golfovým trenérem. Oba manželé byli milovníci golfu, Anna však zřejmě o něco víc.

Líbila se mu moje žena

„S Lubošem jsem se znal podle vidění dlouho. Líbila se mu moje žena, když si vzala mě, trochu se mračil. Když jsme se ale poznali osobně, nebyl už žádný problém,“ vypráví. „Asi před patnácti lety jsem šel do jednoho mosteckého hotelu, kam chodil i on. Tenkrát tam seděl v novém Nissanu 350 ZX. Obdivně jsem na něj koukal. Řekl mi: »Chceš se v něm projet?« Hodil mi klíče a počkal, až se vrátím,“ vyhrabal Mencl v paměti vzpomínku, odkdy se s Měkotou začal přátelit a která prý také vykresluje miliardářovu osobnost.

Smrtelný tlak

Smrt známého jej zasáhla. Měkota zemřel v sobotu na toaletách berounského golfového areálu, kam si odskočil během hry. „Byl to zřejmě důsledek tlaku ze všech stran,“ domnívá se. Bývalý generální ředitel Mostecké uhelné byl totiž spolu s dalšími společníky vyšetřován kvůli podezřelé privatizaci tohoto podniku. Policie Měkotovi dokonce na podzim obstavila část majetku, kvůli čemuž přestal financovat své televize Metropol a Pětku.

Vzdala se peněz

Ve hře bude nyní odhadem osmimiliardové dědictví. Část Měkotova majetku je sice policií obstavená, to však zřejmě nic neznamená. Právníci říkají, že pokud neexistuje odsuzující pravomocný rozsudek, stát nemůže majetek zabavit. Nic z něj však nebude mít uhlobaronova exmanželka. „Když se zhruba před třemi roky rozvedli, vzdala se jakéhokoliv majetkového nároku,“ potvrdil Blesku její právník Daniel Kadlec.

most66 ( 13. března 2013 12:10 )

Vy všichni co tu píšete ty hovadiny. Nevíte o tom nic jen velké prd. Byl to dobrý chlap, co jen pomohl regionu, co pomohl lidem jak finančne tak i lidsky a můžete si myslet co chcete, škoda ho.

ad-ga ( 13. března 2013 11:59 )

S manželkou byl rozvedený, přítelkyně nic nedostane, není příbuzná a tak se nakradený majetek vrátí tam , kde ho sebral.Dobrá volba, víc takových a pomůže se matkám s dětmi.

zadnice ( 13. března 2013 10:27 )

Byl sice osminásobný miliardář, ale měl příliš měkké srdce. S tím měkkým srdcem to snad nemyslíte vážně! Musel být velice tvrdý "hráč" , když se dostal k takovému bohatství na úkor společnosti!!!

reggina ( 13. března 2013 10:20 )

To muselo byt neco, kdyz ty zlatokopky s nim nevydrzely dlouho, a to se jednalo o takovy penizky!

exkalibur ( 13. března 2013 10:02 )

chudak, byl pod tlakem, a co nato pritel Gross & co. nedostanou nejakou tu poctive nakradenou miliardicku. Nebo se k tomu radeji nehlasi. Opravdu dokonale zakony poklona zakonodarcum, penize jsou nakradeny ale bohuzel neexistuje rozsudek, takze dedicove uzivejte si. Ale ten kdo jel v metru nacerno prijde o strechu nad hlavou. Bomba!!!

Zobrazit celou diskusi