Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Náhle zemřel psycholog Hubálek (†65): Známý expert, který zpovídal desítky vrahů a deviantů

Uznávaný psycholog Slavomil Hubálek zemřel zcela náhle
Uznávaný psycholog Slavomil Hubálek zemřel zcela náhle  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao - 
12. března 2013
17:07

Tahle zpráva přišla jako blesk z čistého nebe. V Praze dnes zemřel uznávaný psycholog a "zpovědník" vrahů a nejrůznějších deviantů Slavomil Hubálek. Za svou kariéru vyslechl desítky obviněných. Příčinou Hubálkovy smrti je patrně zástava srdce. Do pražské restaurace si prý ještě stihl kolem půl druhé zavolat záchranku, že ho bolí na prsou...

V cele vyzpovídal heparinového vraha Petra Zelenku, snažil se porozumět i duši Otakara K., obviněného z vraždy ztracené Aničky Janatkové (†9), která otřásla republikou. Psycholog Slavomil Hubálek platil za jednoho z nejvytěžovanějších expertů ve svém oboru.

Působil jako soudní znalec přes klinickou psychologii a sexuologii. Podílel se i na případu sbormistra Bohumila Kulínského a byl také tvůrcem českého modelu ústavní léčby sexuálních deviantů.

Hubálkovo jméno byste zkrátka našli u těch nejzávažnějších kauz, které se v Česku staly. "Každý je schopný zabít, ale většina z nás to neudělá, protože v sobě máme dostatečné zábrany," tvrdil Hubálek.

Je také autorem knihy Zpovědník vrahů s podtitulem Příběhy zločinů, života a smrti očima psychologa. Vedle toho přednášel psychologii na FSV UK a založil soukromou společnost Alea - psychologie, zabývající se psychologickým poradenstvím.

Dnes však uznávaný odborník Hubálek nečekaně zemřel. Podle informací iDnes.cz si v jedné z pražských restauraci stěžoval na bolesti hrudi, než však dorazili záchranáři, bylo již pozdě. Hubálka patrně stihla zástava srdce, přesnou příčinu smrti však určí až pitva.

kimirsen ( 13. března 2013 08:25 )

Múj táta.....večer jsme šli spát, ráno už se neprobudil. Infarkt. A pak jeden můj bývalý kolega-důchodce v práci. Pořád říkal, že by chtěl jednou umřít při "tom" a povedlo se. Puklo mu při tom srdce....

vykutalena.vdova ( 13. března 2013 08:02 )

Moc hezká smrt, pěkně v hospodě, komu se tohle poštěstí...

krupan10 ( 13. března 2013 06:22 )

jaké dílo máte na mysli ? Nic mě nenapadá, jen ten marasmus, co tady po něm zbyl

krupan10 ( 13. března 2013 06:20 )

závěr je určitě správný. Prolhaní pravdoláskaři a elitáři zase tvrdili, že "knížete" volila více intelektuální část národa

anka ( 13. března 2013 02:14 )

Zobrazit celou diskusi