Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Lékař jednou fackou zabil přítelkyni. Stále ji miluji, řekl soudu

Autor: ČTK, ljš - 
11. března 2013
12:56

Drsná hádka mezi milenci, která skončila smrtí. Lékař původem z Indie se v královéhradeckém baru pohádal se svou přítelkyní a následně ji zbil tak, že svým zraněním později podlehla. Dnes stanul před soudem a tvrdí, že se jednalo o nešťastnou náhodu.

Krajský soud v Hradci Králové začal projednávat případ cizince obžalovaného z ublížení na zdraví. Remus Rádžu Anthraper podle spisu vloni 9. června v centru Hradce Králové napadl svou přítelkyni, která na následky zranění později zemřela. Obžalovaný řekl, že dívku velmi miloval a miluje ji stále.

Poprali se v baru

Podle spisu Anthraper, který v Česku vystudoval lékařskou fakultu a následně začal podnikat, dívku v hudebním klubu po hádce udeřil dlaní do tváře. Poté ji údajně před klubem znovu uhodil a srazil na zem tak, že se silně uhodila do hlavy. Později odešel za dívkou na Tylovo nábřeží, kde pokračovali v hádce a vzájemném napadání. "Při tom došlo k dalšímu pádu poškozené na zem a ta po krátké době začala ztrácet vědomí," stojí v obžalobě. Podle obžaloby čtyřiadvacetileté ženě způsobil vážná zranění mozku, o den pozdeji zemřela na těžký poúrazový otok mozku.

Obžalovaný Ind dnes u soudu řekl, že je pro něj celý případ velmi šokující a traumatizující. "Nikdy jsem nečekal, že by se mi nebo jí mohlo v životě něco podobného stát," řekl u soudu čtyřiatřicetiletý obžalovaný, který při zahájení hlavního líčení vyjádřil kondolenci pozůstalým. Anthraper u soudu vypověděl, že od odpoledne pil alkohol, se svou přítelkyní se potkal v noci v hudebním klubu, kde se začali hádat, protože na něj žárlila. "Najednou mě zezadu napadla do hlavy a do zad, ochranka nás vyvedla ven, kde mi dala facku a já jí facku bohužel vrátil," přiznal obžalovaný.

Osudný pád

Později v noci se s dívkou znovu setkal blízko Jiráskových sadů, kde ho údajně znovu udeřila a škrábala. "Snažil jsem se ji držet, ale ztratili jsme rovnováhu a oba jsme spadli na zem, ona se hlavou udeřila o zem," řekl muž. Podle něj s ním přítelkyně mluvila, on ji kontrolovat dech a tep. Když začala usínat, zavolal známým a dívku převezli do nemocnice. O tom, že dívka zemřela, se dozvěděl až na policii. "Stále nemohu věřit, co se stalo," řekl obžalovaný.

Hlavní líčení je u hradeckého soudu naplánované do středy, podle předsedy senátu poté bude odročeno na další termín. V případě prokázání viny hrozí obžalovanému pět až deset let vězení.

rheas. ( 11. března 2013 23:39 )

Jste snad přímý svědek, vyšetřovatel nebo coroner? Kde berete takové zaručené informace?

rheas. ( 11. března 2013 23:33 )

Nevěřím svým očím. Všichni, kteří chtěli přidat příspěvek do diskuse, museli souhlasit s "Pravidly", že příspěvky nesmí obsahovat či propagovat RASOVOU, NÁRODNOSTNÍ, NÁBOŽENSKOU ani jinou NESNÁŠENLIVOST nebo DISKRIMINACI. Valná většina uživatelů diskuze tyto pravidla hrubě porušila. Proč provozovatel tyto příspěvky dle bodu 7 nevymazal? Ztotožňuje se snad s nimi? Článek je navíc velmi zavádějící. I když byl podtitul několikrát během dne změněn ( z původního "skončila vraždou" na " skončila smrtí" ). A kde je PRESUMPCE NEVINY? Jak je možné, že se takové neověřené informace vůbec mohou dostat do tisku? Kdybych byla na místě obžalovaného, tak bych určitě uvažovala o podání žaloby na blesk.cz K samotné diskuzi: To opravdu nikdo nemůže připustit, že by se vše mohlo skutečně odehrát, tak jak uvádí obžalovaný? To je opravdu v ČR tolik rasistů. Jen pro to, že je původem Ind se tady rozpoutává diskuze podobná honbě na čarodějnice? Nikdo si nepřipouští, že nešťastné náhody se bohužel dějí a podobná věc se může stát každému z nás. Zkuste si jen představit, že by jste byli přesvědčeni o své nevině a bulvár by Vás ve své podstatě označil za vraha a předhodil krvelačným a senzacechtivým lvům zde v diskuzi. Jak by jste se bránili? Jak by jste vše vysvětlovali svým sousedům, známým, kolegům v práci, příbuzným a ostatním, kteří by Vás poznali podle uveřejnených fotografií a celého jména, že to co se píše není pravda.....?

hofihofi ( 11. března 2013 21:24 )

To je presne ono, chce ohromit okoli co ma za nobl znamost.

hofihofi ( 11. března 2013 21:23 )

Zabit te muze dite z 1 tridy, nastavi ti nohu a ty blbe upadnes.

hofihofi ( 11. března 2013 21:21 )

A jak to vis? A odkud?

Zobrazit celou diskusi