Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nejmladší ženich světa: Chlapeček (8) se oženil s matkou pěti dětí (61)

Autor: ljš - 
11. března 2013
08:37

Zatímco někteří zarytí staří mládenci váhají, jestli vlézt do chomoutu, ještě klidně po padesátce, osmiletý Jihoafričan Sanele Masilela má jasno už teď. O víkendu se oženil s jedenašedesátiletou Helen, aby uspokojil své předky.

Na svatbě malého Sanela a Helen bylo přes sto hostů a rodina za ni dala spoustu peněz. Chlapcovi rodiče prý ale neváhali ani na okamžik. "To je poprvé, co se něco takového v naší rodině stalo. Sanele se jmenuje po svém dědečkovi, který bohužel nikdy neměl tradiční svatbu v bílém, proto se Sanelovi po své smrti zjevil a  požádal ho, aby se oženil. Sanele si vybral Helen, protože ji má rád. Tím obřadem se snažíme uspokojit naše předky. Kdybychom to neudělali, stalo by se naší rodině něco zlého," vysvětlila chlapcova matka.

Nejedná se tak o skutečnou svatbu, ale snahu naplnit rituál. Po obřadu se životy obou snoubenců zase rozdělí. Sanele půjde zpátky do školy a matka pěti dětí, jejíž manžel s kuriózní svatbou neměl žádný problém, se vrátí ke své rodině.

"Řekl jsem své matce, že se chci oženit, protože jsem to opravdu chtěl. Jsem šťastný, že jsem si Helen mohl vzít - ale teď půjdu do školy a budu pilně studovat. Jednou si vezmu stejně starou dívku," řekl malý ženich novinářům.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

e.44 ( 11. března 2013 13:44 )

Mít někoho, koho miluji a kdo miluje mě? No samozřejmě, to je základ pro to být šťastnou/ným. V případě politických, ekonomických sňatků nebo jiných sňatků z rozumu, kdy se dva nebrali z lásky, se vždycky předem počítalo, že pro veřejnost budou hrát spolu, ale ve skutečnosti si bude hledat každý štěstí jinde. U sňatků z rozumu to bývalo a ještě někdy bývá úplně běžné, v takovém případě totiž nejde o nevěru, jako když po svatbě z lásky jeden začne zahýbat, ale o předem domluvený scénář. Štěstí rozhodně neni nějaký módní doplněk, aby se podle doby či existence nebo neexistence televize nosilo či nenosilo, jak si hloupě plácla.

rezacek ( 11. března 2013 13:31 )

Bože můj, když ji miluje, není co řešit.

e.44 ( 11. března 2013 12:34 )

To je ale blbost Každý člověk potřebuje k životu něco, co ho dělá šťastným, jedno v jaké době žije. Tyhle sňatky z politických důvodů byly vždycky vyvažovány milenci a milenkami. Někdy tolerovanými, jindy přísně utajovanými, ale vždy existujícími.

valena ( 11. března 2013 11:37 )

a myslíte že byl šťastnej a co ty princezny hlavně ta poslední tý bylo tak 16 let a Karlovi asi 40 (ve středověku musel vypadat jako 70 letej dědek s hrbem - to po úrazu na koni a ještě kulhal) tohle je spíš smutný, ale politicky výborný tah

valena ( 11. března 2013 11:34 )

no ještě, že je to jen rituál, kde splnil dědečkovo přání, což je hezké od tak malýho kluka teprve, ale kdyby to bylo doopravdy no tfuuuuj

Zobrazit celou diskusi