Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Hvězdný tým na Hradě: Zeman si vybral Mynáře, Kmoníčka i Burianovou

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: psch, ČTK - 
10. března 2013
12:05

První televizní debata a první oficiální oznámení. Novopečený prezident Miloš Zeman v primácké Partii prozradil, kdo mu bude na Hradě radit. A že je to vskutku hvězdný tým! V čele stane jako kancléř dosavadní předseda SPOZ Vratislav Mynář, chybět nebude ani Hana Burianová nebo Hynek Kmoníček.

Jakmile se Mynář vzdá postu předsedy Strany práv a občanů – zemanovci, může usednout do křesla kancléře. Zemanovou mluvčí bude Hana Burianová, která tuto funkci zastávala i v předvolební kampani, a ředitelem zahraničního odboru se stane diplomat a nynější velvyslanec v Austrálii Hynek Kmoníček.

Jmenování Mynáře by mohl Zeman podepsat v příštím týdnu. Odchod svého budoucího kancléře z čela SPOZ má prezident za logický, protože funkce v čele strany i vedení hradní kanceláře jsou "full time job", tedy práce na plný úvazek.

O lidech, jejichž jména dnes v televizi Zeman zveřejnil, se jako o žhavých kandidátech mluvilo už v minulých dnech.

Na Hradě bude zřejmě ještě určitou dobu působit dosavadní kancléř Jiří Weigl, slíbil "zaučit" svého nástupce. Neodchází ani šéf hradního protokolu Jindřich Forejt.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

scaramonte ( 15. března 2013 08:27 )

A který nepohasly? Hvězdy se mění v bílé trpaslíky, černé díry nebo Supernovy. Havel je ten trpaslík, Klaus je černá díra a Zeman bude Supernovou ...

scaramonte ( 15. března 2013 08:25 )

Vyslyšet nemusí, ale solit budou! I cedit! Nejdřív prašule, pak krev!

scaramonte ( 15. března 2013 08:24 )

Od tý hrstky zbyvších Langrostapáků to nebude hlasitější než pištění potkanů z kanálu, takže to nikdo mimo kanalizaci nezaslechne ...

cujevuxo ( 12. března 2013 12:27 )

a ty si zase myslíš, že si Péťa nechá mluvit do vládnutí kdejakýho křupana z vysočiny jooo???

rumovapalice ( 12. března 2013 07:20 )

Novinky.cz ---- Zemanovo volání po majetkových přiznáních nebude vyslyšeno První velký krach a blamáž nového a zbytečného pana prezidenta. (poslanecká sněmovna na něj se.re)

Zobrazit celou diskusi