Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

V Austrálii odsoudili na 14 let fetujícího lékaře: Nakazil 55 žen žloutenkou použitými jehlami!

Autor: shp - 
7. března 2013
22:21

Byl závislý na léku proti bolesti, kradl jej a vpichoval si ho do těla. Použitých jehel se ale nezbavil a očkoval s nimi pacientky. 55 z nich nakazil žloutenkou typu C, za což James Latham Peters (63) dostal u australského soudu 14 let vězení.

Lathan Peters již dříve pracoval jako anesteziolog. Prováděl potraty na klinice Croydon Day v letech 2008 a 2009. Zaměstnavatel ho však vyhodil, protože zjistil, že je závislý na fentanylu, silnému utlumujícímu léku.

Použitými jehlami očkoval

A ve své feťácké závislosti pokračoval i na klinice v Melbourne. Jenže lékaři již v roce 1997 diagnostikovali žloutenku – hepatitidu typu C. Použité jehly nevyhodil a vesele s nimi dál očkoval své pacientky. 55 z nich pak nakazil vážnou nemocí, která se až v 85 % případů stává chronickou.

14 let natvrdo

„Dnešní rozsudek je varováním pro všechny, zvlášť ty, kdo pracují ve zdravotnictví, že jakékoliv zneužití veřejné důvěry bude odhaleno,“ prohlásil policejní vyšetřovatel Paul Robotham. Lathan Peters tak poputuje za mříže na 14 let. Snad ve věznici nenakazí své spoluvězně.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi