Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hurá na Matějskou! Dobrá zpráva: Nezdražuje se

Autor: Soňa Kacerovská, mokk - 
1. března 2013
07:30

Autodrom na vodě nebo dětská horská dráha. To jsou hlavní lákadla Matějské pouti, která začíná už zítra. Letošní ročník je jubilejní, padesátý, a nabídne okolo 130 atrakcí, samozřejmě stánky s občerstvením, ale i doprovodné akce. A dobrá zpráva! Ceny se letos zvedat nebudou.

„Před příjezdem kamionů s atrakcemi prohrabovaly zasněžený areál dva bagry celou noc, aby se vůbec mohlo začít stavět,“ řekl ve čtvrtek pořadatel matějské pouti Václav Kočka.

Zahájení pouti ale nic neohrozí. Slavnostní průvod startuje zítra v 10 hodin a jeho součástí budou i mažoretky či hudební a taneční vystoupení. V sedm hodin večer pak Výstaviště, kde se pouť koná, rozzáří ohňostroj.

Autíčka na vodě

Na návštěvníky čeká vedle 25 stálých atrakcí, jako jsou autíčka, horská dráha nebo ruské kolo, další více než stovka moderních atrakcí. „Mezi hlavní bude patřit autodrom na vodě nebo horská dráha pro děti s pohádkovými motivy. O něco větší bude i booster,“ vyjmenovává novinky Václav Kočka. Dalšími taháky je i řetízkový kolotoč, který se točí ve výšce 60 metrů, či obří vodní dráha. „Jedna celá ulice bude patřit jenom Holanďanům. Přivezou okolo 30 atrakcí,“ říká Václav Kočka. „Víme, že lidé mají hluboko do kapsy, a proto se zdražovat nechystáme. Naopak, připravujeme různé akce zdarma,“ dodává.

Kdy bude otevřeno:

Od 2. března do 21. dubna

Pondělí zavřeno

Úterý až pátek 14 až 21 hodin

Sobota, neděle, svátky 10 až 22 hodin

Cena vstupného

10 korun (všední dny)

25 korun (víkendy a svátky)

Děti do 120 cm zdarma

Kolik za atrakce

Ceny se budou pohybovat od 40 do 200 korun. Houpačky či kolotoč pro malé děti stojí 40 či 50, holandské atrakce 70 korun. Nejdražší budou adrenalinové atrakce, třeba katapult nebo booster. Za ten lidé zaplatí třeba i 200 korun.

Doprovodný program

V sobotu i v neděli od 13 do 17 hodin zábavný dětský program na Křižíkově fontáně 25. března od 11 do 15 hodin Den pro postižené děti, děti z dětských domovů a azylových domů. Vstupné plus holandské atrakce zdarma. Od 15 do 17 hodin koncert, vystoupí Michal David. 4. až 18. dubna pivní festival, 10 druhů piv.

picpa ( 1. března 2013 10:57 )

Kam jsme to došli??? Občanům v Chomutově došla trpělivost. Hromadně se rozhodli vyklidit pole. Důvod? Potraviny v ČR jsou drahé a nekvalitní. Proto si je jedou nakoupit do Německa. Zájezdy za nákupy k sousedům byly běžné před dvěma desítkami let, najednou se tento trend vrací.

Zobrazit celou diskusi