Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Írán na Oscarech zcenzuroval dekolt Michelle Obamové

Michelle Obamovou íránská cenzura zahalila
Michelle Obamovou íránská cenzura zahalila  (Autor: EPA, Twitter)
Autor: šim - 
26. února 2013
13:27

Michelle Obamová vyhlásila v neděli jméno vítězného snímku, který získal Oscara za nejlepší film roku. Vyhlašování sledovali lidé po celém světě, dokonce i v Íránu. Pro tamní cenzory byla však róba první dámy USA příliš odvážná, proto její dekolt zahalili.

Pokud se íránská žena objeví v televizi, musí mít zahalené paže i nohy, vlasy pak musí překrýt šátkem zvaný hidžáb, který současně zakrývá také ramena a poprsí. Pro cizinky sice platí výjimka, ale cenzuře neunikla ani první dáma Spojených států. Ve Photoshopu jí ke stříbrným šatům na ramínka přidělali skoro rolák a ramena jí zahalili rukávky.

Obrázky Michelle Obamové, která přes videolinku vyhlásila z pracovny v Bílém domě vítěze kategorie pro nejlepší film roku, upravila íránská polooficiální agentura Fars. Pikantní je, že filmem roku se stal snímek Argo režiséra Bena Afflecka, který popisuje skutečnou událost, tajnou operaci, při níž se americká vláda snažila dostat právě z Íránu několik amerických rukojmí.

První dáma Spojených států může být ráda, že se cenzoři na ní nevyřádili tak, jak je tomu zvykem u zahraničních filmů. U nich je běžné, že „závadné“ části buď překrývají velkými filtry, nebo přímo celé scény vystřihávají.

mortis69 ( 26. února 2013 21:42 )

To je jak u křesťanskejch prduchů Ty se asi taky množej dělením a vše,co souvisí se sexem odsuzujou Tihle dem.enti to ale dotáhli k dokonalosti

japos22 ( 26. února 2013 19:41 )

Tváří se v Íránu, jakoby nedělali mimina.

peterwilliams ( 26. února 2013 13:36 )

zakrývají je, protože je to rajcuje ..je to jen o sexu u nich

Zobrazit celou diskusi