Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Česká televize spouští kanál pro děti: V logu má smajlíka :D

Ředitel České televize Petr Dvořák představil nový kanál Déčko
Ředitel České televize Petr Dvořák představil nový kanál Déčko  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: psch, ČTK - 
21. února 2013
16:23

Do konkurenčního boje o diváky se nyní pouští i Česká televize. Mladé diváky chce nalákat na kanál Déčko, který bude vysílat denně od 6 do 20 hodin a nabídne zábavu, poznání i výchovu. Chce si tak ukrojit další kus z koláče sledovanosti pro sebe.

Od začátku letošního roku vzniklo několik nových kanálů. Prima FTV například rozjela kanál Zoom, kde se diváci těší dokumentárním filmům, konkurenční Nova spustila kanál Smíchov, kde, jak z názvu vyplývá, má být hodně zábavy. Činnost naopak ukončila TV Pětka, která navíc zaměstnancům dluží statisíce.

Déčko startuje spolu se začátkem dalšího školního roku, 31. srpna. Logo kanálu má tvar emotikonu :D symbolizujícího smích. Déčko bude multižánrovým kanálem pro děti ve věku od čtyř do 12 let, bude mít přibližně pětinový podíl vlastní tvorby.

"Vzdělávání chceme do programu dostat zábavnou formou. Chceme dělat televizi pro děti, nikoli o dětech či o škole," uvedl výkonný ředitel ČT:D Petr Koliha. Cílem dětského kanálu bude podle něj i nabídnout dětem i jejich rodičům alternativu k současným komerčním stanicím pro děti a mládež.

Děti se můžou dočkat zábavného vzdělávání, pořadů typu Kouzelná školka nebo Studio kamarád. Déčko bude vysílat i dokumenty, dětské filmy a pohádky. Ráno odstartuje Raníčkem. Po 20:00 začne na frekvenci Déčka vysílat kulturní kanál ČT art, který nabídne pravidelná programová okna věnovaná kultuře a umění.

naidka ( 22. února 2013 08:32 )

tak to sorráč peťulo

peterwilliams ( 22. února 2013 04:38 )

protože u té opice není diskuze naidka

gamehoror ( 22. února 2013 00:43 )

Źe bych po letech zas pořídil TV a měl se na co dívat ?

takyjouda ( 21. února 2013 22:57 )

tak vydělávej a neotravuj

takyjouda ( 21. února 2013 22:55 )

Tak tu blbě nekecej a vyhod ji

Zobrazit celou diskusi