Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Václav Klaus: Slib Víta Bárty mi připomíná soudruha Husáka!

Autor: ČTK, tis - 
16. února 2013
17:37

Prezident Václav Klaus vyrazil na biatlon, během sledování sportovních výkonů však stihl okomentovat i politické dění. A pořádně se opřel do nového šéfa Věcí veřejných Víta Bárty za jeho navrhovaný program pro VV, který obsahuje třeba nižší daně a levnější potraviny. Klausovi to prý připomíná doby soudruha Husáka. 

Václav Klaus se v Novém Městě na Moravě, kam vyrazil an světový šampionát v biatlonu, pustil do kritiky nového programu opozičních Věcí veřejných.

Jde o program, který se bude řřídit Bártovým desaterem - zásadami, které dnes na volebním sjezdu VV vytyčil nový šéf strany Vít Bárta. Součástí "desatera" je například prosazování nižších daní a levnějších potravin. Klausovi však takový slib připomíná "soudruha Husáka". 

"Před chvílí mi pípla smska, že si Věci veřejné zvolily jako téma laciné potraviny. To se mi zdá úplně fascinující výrok. To mi připomíná soudruha Husáka nebo někoho takového. Myšlenka, že by si politická strana měla dávat za úkol ovlivňovat ceny něčeho, co se tvoří na světovém trhu - legrační, nerozumím tomu," řekl dnes novinářům Klaus.

Jak vypadá Bártovo desatero?

Tímhle desaterem by se přitom měly řídit Věci veřejné pod vedením Víta Bárty... Otázkou je, jestli strana, které kvůli úbytku voličů reálně hrozí, že se znovu do Sněmovny neprobojuje, dokáže skutečně něčeho z tohoto programu dosáhnout.

Bártovo desatero: 1) Levnější život ve spravedlivém státě, 2) Boj proti korupci nevzdáme, 3) Nižší daně = stejný příjem, 4) Přímá volba poslanců, starostů a referenda, 5) Spravedlivé důchody bez chudoby, 6) Záchrana českého zdravotnictví, 7) Více peněz do kvalitního školství, 8) Poctivé podnikání se musí vyplatit, 9) Právo na obranu: Můj dům, můj hrad, 10) Plnohodnotný život v regionech

picpa ( 17. února 2013 15:54 )

Proti Bártovi organizují puč. A kdo? Kdo asi? Kmotři. Vemte si fakta. Bárta jako bývalý ministr dopravy jim šlápnul na kuří oko. Podle zprávy Národní ekonomické rady vlády čili NERVu je stavba silnic, dálnic a dalších infrastrukturních projektů u nás předražena o 62 %. Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR tvrdí, že 15 % z ceny veřejných zakázek představuje korupce. Takže diví se někdo, že jdou po Bártovi? Takže ty podivné reportáže Janka Kroupy máme kam zařadit, někdo ho zjevně „nabrífoval“.

karolinasesta ( 17. února 2013 12:05 )

VĚCI VEŘEJNÉ A VÍT BÁRTA POŘÁDNĚ TEPOU VLÁDU VĚCI VEŘEJNÉ a Vít BÁRTA způsobují začátek bezesných nocí vlády a na ně navázaných KMOTRŮ. Prosazují BOJ PROTI EUROVII a zpackané stavbě D47 u Ostravy, proti PŘEDRAŽENÝM STAVBÁM DÁLNIC, BOJ PROTI PŘEDRAŽENÝM POTRAVINÁM (Babišovi a řetězcům, kteří diktují ceny), boj PROTI ZPACKANÝM CÍRKEVNÍM RESTITUCÍM, na kterých někteří "VYVOLENÍ" velice zbohatli...Jak je možné, že už více než rok, vyjednávají někteří lobisté a majitelé velkých realitních společností se zástupcemi církve...? Co je tím důvodem? Že by chtěli přejít na víru...?? Co si myslíte?

e.44 ( 17. února 2013 11:37 )

e.44 ( 17. února 2013 11:37 )

To ti nikdo nenapíše. Jenom tě budou stupidně napadat ti, kterým dělá stále problém samostatný život bez vodění za ručičku a vlastní iniciativa.

e.44 ( 17. února 2013 11:35 )

Husákovi to narovnal do palice velkej rudej bratr

Zobrazit celou diskusi