Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

VV volí předsedu, odcházející John ostře zkritizoval LIDEM Karolíny Peake

VV, Radek John a Karolína Peake: Tohle spojení již dávno neplatí
VV, Radek John a Karolína Peake: Tohle spojení již dávno neplatí  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: simao, INT - 
16. února 2013
06:45

Již tento víkend rozhodne o tom, kdo nahradí Radka Johna na postu šéfa Věcí veřejných. Odcházející předseda, který se vrací do televize, si proto našel čas na bilancování. A nešetřil Nečasovu vládu, ani odpadlíky z vlastní strany - pořádně zostra se pustil do LIDEM, strany Karolíny Peake. Největší šance na nového předsedu VV má přitom Vít Bárta. Žádné překvapení.

Bárta je největším favoritem sobotní stranické volby VV v pražském TOP Hotelu i pro Johna. Prý proto, že se bude v politice rvát. Opoziční Věci veřejné se skutečně musí poprat - a to o přízeň voličů. Na rozdíl od roku 2010, kdy je do Sněmovny vyneslo skoro 11% hlasů, už příliš příznivců nemají.

John: Přivedli jsme do parlamentu lidi, co podlehli korupci

John má přitom jasno, kdo za to může. Někdejší televizní publicista, který se opět chystá vyrazit na televizní obrazovky s novým pořadem Bez cenzury (TV Barrandov) se po 3,5 letech v čele VV pustil na bilancování. V rozhovoru pro MF Dnes se opřel především do Nečasovy vlády za její "šílené nápady" a také do opadlíků z vlastní strany (LIDEM), kteří Nečase podporují.

Někdejší Nečasův ministr vnitra John ví, proč s Nečasem stále jdou: "Strana LIDEM mlčí jako vždy, protože jim jde jen o poslanecký klub, tedy o příplatek pro šéfa klubu a jedno autíčko," tvrdí v MF Dnes.

K historickému volebnímu úspěchu VV John s odstupem času dodává: "Škoda, že se nás do parlamentu nedostala jen polovina. Ta, které se hnusí přeběhlictví," namířil John opět prstem k LIDEM, aby dodal: "Přivedli jsme do parlamentu řadu lidí, kteří dali přednost korupčním nabídkám a zradili program Věcí veřejných."  

Bárta: Johna bych bral za místopředsedu, Klasnovou také

Na mysli však John určitě neměl Víta Bártu, nepravomocně zproštěného viny z možného uplácení spolustraníků. Bárta se ostatně před volbou šéfa VV ohání protikorupční rétorikou. VV se podle něj musí zaměřit na komunální politiku, aby mohly "ničit kořínky kmotrovského systému". Dřívější snaha VV "odšpuntovat protikorupční boj na policii" byla podle něj naivní.

Bárta by prý rád v boji s korupcí spolupracoval s Johnem i nadále. Jako s místopředsedou. Na stejném postu by však Bárta rád viděl i svou manželku Kateřinu Klasnovou, která však místo ve vedení VV v případě Bártova vítězství odmítá. "Mrzí mne konzervativnost mé ženy v tom, že odmítá rodinné předsednictvo VV," poznamenal k tomu Bárta.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gogo ( 16. února 2013 18:31 )

John, ten šašek z VV, který mohl položit tuto nejhorší vládu, ale neudělal to za jednu trafiku, nemá právo nikoho kritizovvat, ale zalézt do kanálu ! Čímž se nezastávám politcké podvodnice Paeke, která by tam měla zalézt s ním...

satanklaus ( 16. února 2013 15:25 )

pepazdp Co tu předvádí ta placená klaka šílenejch chcíplejch VeVeřáků, to je vážně k popukání

picpa ( 16. února 2013 14:38 )

Kmotři, Janek Kroupa a televize Nova chtějí poškodit Bártu a véčka! Proč? Protože z nich mají strach - Bárta třeba teď organizuje spolupráci s Holešovskou výzvou a to by mohlo mocipány hodně bolet!!!!

picpa ( 16. února 2013 14:33 )

Proti Bártovi organizují puč. A kdo? Kdo asi? Kmotři. Vemte si fakta. Bárta jako bývalý ministr dopravy jim šlápnul na kuří oko. Podle zprávy Národní ekonomické rady vlády čili NERVu je stavba silnic, dálnic a dalších infrastrukturních projektů u nás předražena o 62 %. Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR tvrdí, že 15 % z ceny veřejných zakázek představuje korupce. Takže diví se někdo, že jdou po Bártovi? Takže ty podivné reportáže Janka Kroupy máme kam zařadit, někdo ho zjevně „nabrífoval“.

karolinasesta ( 16. února 2013 14:32 )

To jsem zvědavá, co se bude dít po dnešním volebním sjezdu VV. Už 14 dní před sjezdem zahájil mediální útok Janek Kroupa pořadem Na Vlastní oči. Čekala jsem, co zas VV provedly...a ve zrecyklované reportáži nezaznělo vůbec nic nového..Tak si říkám co bylo skutečným cílem...? Proč byla reportáž odvysílána zrovna v této době, kdy má ODS jeden PROBLÉM za druhým a kdy Kalouskovi se chtějí trhnout STAROSTOVÉ z TOP 09... ŽE by šlo o jejich (VV) sobotní VOLEBNÍ SJEZD? A pokud se mediálně tohle děje před sjezdem, co budetedy potom následovat PO SJEZDU, kde si zvolí nového předsedu???

Zobrazit celou diskusi