Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vyšetřování Rezešové je u konce: Dívala se, jak její oběti uhořely

Autor: shp - 
14. února 2013
15:13

Maďarská policie ukončila vyšetřování magnátovy dcery Evy Varholíkové-Rezešové (35). Té za zabití čtyř lidí při autonehodě na dálnici hrozí až deset let vězení. V době jízdy byla totiž opilá.

 

Varholíková-Rezešová je v maďarské vazbě od loňského srpna. Skončila tam poté, co na dálnici M3 na 44. kilometru způsobila dopravní nehodu, při které ve fiatu, do kterého narazila, zahynuly dva manželské páry. Tři lidé uhořeli přímo v autě, jedna z žen pak podlehla vážným zraněním po dvou dnech v nemocnici.

„Eva Rezešová se krátce po nehodě ve vzdálenosti 8-10 metrů od hořícího vraku krčila u svodidel. Ani kamionista, do kterého Fiat Punto po srážce narazil, neudělal nic, aby pomohl,“ cituje obsah vyšetřovacího spisu maďarský deník Blikk. Řidič kamionu se obhajuje tím, že hasicí přístroj je účinný až na vzdálenost třech metrů. Žár byl ale tak obrovský, že se k autu nedalo dostat blíž než 5 metrů. Jeho výpověď potvrzuje i jeden z hasičů.

Vyšetřovací spis putuje k prokuratuře

„Nyní policie ukončila vyšetřování případu a kriminalisté předloží spis prokuratuře společně s návrhem na vznesení obžaloby,“ prohlásil obhájce Varholíkové-Rezešové Gábor Tóth pro maďarský deník Magyar Nemzet. Magnátově dceři hrozí v případě prokázání viny pět až deset let vězení. V krvi měla při jízdě smrti 1,5 promile alkoholu.

Protáhne obhájce vyšetřování?

Obhájce Rezešové-Varholíkové inicioval doplnění vyšetřování a pokračovaní prokazování viny, protože se podle jeho názoru skutkový stav trestného činu úplně nevyjasnil a měl by být upřesněn. „Prokuratura o této iniciativě ještě nerozhodla,“ dodal Tóth pro Magyar Nemzet.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

tar123 ( 18. února 2013 13:39 )

A magyar sajtóban olvasható: http://index.hu/belfold/2013/02/13/a_sutemenyek_is_elegtek_a_kocsiban/

doodledoctor ( 15. února 2013 09:20 )

Istenem, minket ezek a bolondok.

cinderella1 ( 15. února 2013 05:51 )

köszönöm!!

vasek711 ( 15. února 2013 02:11 )

Evicka upalila ctyri madary.Je to jasna dopravni nehoda. At ji daji misto vezeni poradnou penezni pokutu, kdyz je tak bohata.

cinderella1 ( 14. února 2013 22:58 )

??? ők ugrottak a tűzbe maguk ???

Zobrazit celou diskusi