Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Další politik zmizel! Stoklasa (ČSSD) dostal 4 roky, do vězení nenastoupil

Policie vyhlásila pátrání po bývalém radním Janu Stoklasovi (ČSSD)
Policie vyhlásila pátrání po bývalém radním Janu Stoklasovi (ČSSD)  (Autor: ČTK, Policie ČR)
Autor: simao, ČTK - 
7. února 2013
14:51

S těmi ztracenými politiky se nějak roztrhl pytel. Poslanec Petr Wolf dostal 6 let, "zašil" se neznámo kde. Možná v Karibiku. Radní a Wolfův někdejší kolega z ČSSD Petr Stoklasa má jít sedět na 4 roky, i po něm ale policie vyhlásila pátrání.

Jan Stoklasa (40) měl jít sedět do vězení na čtyři roky za úvěrový podvod. Pomocí fiktivních faktur spolu s komplicem Arnoštem Kudělou připravil Komerční banku a Českou spořitelnu o 24 milionů korun, tvrdila obžaloba.

Stoklasa však k výkonu trestu nenastoupil. A jako by se po něm země slehla. Je to podobný případ, jako s poslancem Petrem Wolfem, který spolu s manželkou "oškubal" o miliony pro změnu stát.

Stoklasa je bývalým vlivným politikem ČSSD, který však o místo na stranické kandidátce přišel v roce 2010 kvůli své kauze. V komunální politice se vypracoval až na radního Moravskoslezského kraje. Nyní po něm pátrá ostravská policie. 

"Příkaz k dodání do výkonu trestu hledaného muže nám Krajský soud v Ostravě doručil dnes. Zahájili jsme pátrání. Nebudeme ale zveřejňovat detailní postup či případné taktiky zákroků," uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Podobně jako u jiných pohřešovaných pak policie zveřejnila Stoklasovy tělesné parametry - měří kolem 185 centimetrů, má střední postavu, černé vlasy, v současnosti patrně i knír a bradku a podle policie není nebezpečný.

japos22 ( 7. února 2013 23:16 )

Stoklasa dnes chtěl nastoupit, ale nevzali ho, že prý je už po pracovní době, má příjít zítra

dobrotka ( 7. února 2013 19:07 )

A to si jako myslis, ze ODS je cista?

bibi-oliver ( 7. února 2013 18:52 )

A co pan Sobotka mlčí?Gross,Wolf,Stoklasa členi čssd!kdyby to bylo z jiné strany už by byl brifink na čt 24 k situaci

dobrotka ( 7. února 2013 17:20 )

Spise ktery vlivny KMOTR naridil. Politici jsou jenom loutky v rukach kmotru!

hejhej ( 7. února 2013 17:05 )

Jak je možné,že nechali upláchnout Wolfa a Stoklasu? Opět korupce,politická špína této vlády. To není náhoda.Největší zloději si volně vyberou pěníze z kont,jiným zablokují účty hned. Který vlivný politik nařídil....

Zobrazit celou diskusi