Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Případ ztracené Maddie: Našli ji na Zélandu? Čeká se na testy DNA

Autor: ljš - 
7. února 2013
09:36

Naděje umírá poslední! Pro rodiče malé Maddie McCann (9), která zmizela před více než pěti lety během dovolené v Portugalsku, to platí dvojnásob. Policisté nyní objevili dvojnici zmizelé holčičky na Novém Zélandu.

Policisté na Novém Zélandu odebrali vzorek DNA holčičce, která jako by malé Maddie z oka vypadla. Naděje na úspěch je tím větší, že neznámá má stejnou deformaci duhovky jako hledaná holčička. Hnědá skvrna v jejích zelených očích je od zahájení pátrání důležitým poznávacím znamením.

Tato dvojnice byla podle deníku The Sun poprvé viděna na Silvestra. Prodavači v turistickém resortu Queensland na Jižním ostrově se zdál velmi podezřelý jeden z nakupujících, který doprovázel malou holčičku.

Rodiče děvčátka nakonec souhlasili s provedením testů DNA. "Pošleme britské policii profil DNA, aby je porovnali s vzorkem McCannových. Na výsledky budeme chvíli čekat," řekl detektiv Kallum Croudis.

Ačkoli i další svědci potvrdili značnou podobnost holčičky s Maddie, novozélandští policisté jsou si téměř jisti, že k žádné senzaci nedojde.

Maddie zmizela v roce 2007 z prázdninového resortu Praia da Luz v Portugalsku, když byli její rodiče Kate a Gerry na večeři s přáteli a nechali ji v hotelovém pokoji s jejími sourozenci samotnou. Přestože děti pravidelně kontrolovali, únoscům se podařilo děvčátka zmocnit.

dionova ( 9. února 2013 11:06 )

Pokud chce někdo mít děti,má být s nimi, zvlášť na dovolené,zatracená večeře, to nemohlo počkat?? Co to je za módu,nechat děti spát a dovolit si je opustit. V letoviscích bohužel čekají tihle šmejdi na příležitosti....

querty ( 9. února 2013 10:05 )

Zas takový cynik nejsem, ale bylo by to krásné kdyby našla Maddie své pravé rodiče.

majojo ( 8. února 2013 08:41 )

Opravdu si myslíte, že případ ztracené Maddie hýbe Českem? Tak to jste snad z Marsu.

peterwilliams ( 8. února 2013 06:00 )

pedofilko ..monza

peterwilliams ( 8. února 2013 05:59 )

holčička určitě už dávno nežije,..rodiče moc dobře vědí ,jak to bylo ....i lumpové hledají nezvěstně ,které připravili o život..

Zobrazit celou diskusi