Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Skandál v soukromých jeslích: Dívenka si uřízla prst, učitelky si toho nevšimly!

Holčička přišla o prstík v soukromých jeslích
Holčička přišla o prstík v soukromých jeslích  (Autor: facebook)
Autor: INT, mok - 
4. února 2013
18:23

Teprve devítiměsíční holčička přišla v jeslích o prst, kvůli nepozornosti učitelek. Nevšimly si totiž, že si jej dívenka uřízla a otci zavolaly s tím, že si malá Sophie skřípla prstík do dveří. Když pak zaměstnanci našli článek na zemi, na přišití bylo už pozdě.

Devítiměsíční dívenka Sophie navštěvovala soukromé jesle v britském Gosforthu, které stojí neuvěřitelných 27 tisíc korun měsíčně. Ani to ale nezaručilo manželů Dedkovým, že bude jejich dcerka v dobré péči.

Když šla jedna z učitelek vynést koš, holčička se za ní "přibatolila" a skřípla si prstík do dveří. Nikdo si ale nevšiml, že malá Sophie si malíček uřízla. Učitelkám dokonce nebylo divné, že dívenka velmi plakala z ruky ji tekla krev. Vážnost situace si uvědomily až ve chvíli, kdy zaměstnanci našli část prstíku na zemi.

Když přijel Pavel Dedek pro svou dcerku, nemohl uvěřit svým očím. Sophie měla zavázanou ruku a ve skleničce s ledem měla články svého malíčku. "Ještě ke všemu ani nezavolali sanitku,“ řekl naštvaný otec listu DailyMail.

Ačkoliv se Pavel Dedek okamžitě vydal s dcerkou do nemocnice, lékařům se ani po dlouhé době nepodařilo prstík přišít. Jesle tak čeká žaloba od šokovaných rodičů, kteří chtějí vysoudit peníze na plastiku pro svou dcerku.

seyene ( 5. února 2013 11:59 )

Tak samozřejmě, té holčičce z článku je teprve 9m a to je hodně málo na školku. Jak jsem psala, můj syn začal v 15m a to už dlouho chodil, sem tam něco řekne, umí se jakž takž najíst sám... a hlavně začíná si hrát s jinými dětmi, takže má ze školky trochu "pojem". Taky je tam jen dopoledne - v Norsku opravdu vychází s půlúvazky vstříc, je tu kratší prac. doba (plná je jen 37,5h týdně) a nárok na 1h denně "kojící pauzy" pro matky, které ještě kojí, čili tím se prac. doba ještě smrskne.... Ale když to v jiných zemích nejde jinak, tak s tím ti lidi moc nenadělají

mijas ( 5. února 2013 10:53 )

Tak to by byl samozrejme ideal, bohuzel asi malo u koho splnitelny. U rodin, pro ktere pracuji, je to o trosku jinych penezich, ale ani v UK takovych neni mnoho. Takze u vetsiny rodin to bohuzel neni o tom, co by radi, ale co musi. Na druhou stranu velka uleva je, ze ditka chodi do skoly zdarma od 4 let (ne, hned se naplno neuci, je to jiny system) a take zamestnavatele bezne nabizeji zkracene uvazky.

mrum ( 5. února 2013 10:03 )

Myslím, že nej je, když jde obojí: muž v práci, uživí rodinu v nějakém průměru, žena může být doma s dětmi, a normálně vyžijí. Anebo ať jde žena do práce a děti jsou částečně s někým jiným. Nic proti tomu. Ono záleží na zaožení člověka, výchově, tomu jak dá na okolí, jaké má priority... Jestli rodina chce slyšet první slůvka svého dítěte a vidět jeho první krůčky, nebo to přenechá někomu cizímu... A pak se diví, že netuší, co a kde dělá dítě v pubertě. A že se s nima nebaví. Proč by to dělalo? A pokud má někdo 3-4 děti a měl by je dát do jeslí a školek, tak tolik asi vydělá málokterá žena.

mrum ( 5. února 2013 10:00 )

No jo, jenže pokud zaměstnavatelé nevycházejí vsříc část. úvazkama, tak se ta matka vrací z práce tak, že takhle malé dítě akorát nakrmí, vykoupe a dá ho spát. A někdo cizí je svědkem jeho růstu, pokroku, zážitků... Dítě si vytváří hlubší citovou vazbu k cizímu člověku, pokud vůbec, což může mít fatální následky. A ti rodiče, co dítě strkají do jeslí co nejdřív aniž by museli, si pak stěžují, že je dospělý potomek nepřijde naštívit do nemocnice... Proč by to dělal? Má svou práci, své "nutnosti", nemá čas..., v lepším případě bude matce platit lepší domov důchodců, ale nebude jí věřit, že jsou na ní hrubí a nikdy jí žádnou péči osobně neposkytne. Okoukáno doma.

tini ( 5. února 2013 09:11 )

souhlas

Zobrazit celou diskusi