Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zpívala Obamovi, teď ji zastřelili: Hadiya Pendleton (†15) se stala obětí gangů

Dívka, která zpívala Obamovi, střelili do zad
Dívka, která zpívala Obamovi, střelili do zad  (Autor: Profimedia.cz)
31. ledna 2013
14:01

Minulý týden zpívala patnáctiletá Hadiya Pendleton na inauguraci amerického prezidenta. Teď ji našli dva kilometry od chicagského domu Baracka Obamy. Byla zabita palbou do zad, když se v parku schovávala před deštěm.

Policie řekla, že patnáctiletá dívka se skrývala před deštěm pod přístřeškem v parku. Bylo tam s ní dalších asi dvanáct dětí. V tom neznámý muž přeskočil plot, rozběhl se k nim a začal střílet

Jedna z kulek zasáhla Hadiyu do zad. Za necelou hodinu svému zranění podlehla chicagské dětské nemocnici. Další chlapec byl zasažen do nohy a je mimo ohrožení života. Útočník zatím dopaden nebyl.

Hadiya se tak stala zatím posledním posledním jménem v seznamu letošních obětí násilných gangů, které mají jen za leden v Chicagu na svém kontě 42 mrtvých.

grandma ( 1. února 2013 06:30 )

Ty dement Chicago má 8 miliónov obyvateľov. Choď si pýtať školné alebo si zopakuj zemepis.

hiawatha ( 1. února 2013 05:52 )

Ja mluvil hlavne o tech barevnych ve Statech. Jo, souhlasim, ze i barevni muzou byt slusni stejne jako muzou byt bili kriminalnici, vrazi, dealeri drog. Jsou cerni lekari, pravnici, nakonec i president. S Hispancema je to horsi, ale i tam se najdou slusni. Ale cikani? Pro ty nemam jedine dobre slovo. Mluvil/a bys jinak, kdyby se ti postourali v brise nozikem tak, jako mne. Nastesti jsem to prezil, ale od te doby je fakt nemuzu vystat. Jinak vsem tem slusnym se omlouvam.

venxa ( 1. února 2013 02:54 )

Rozhodne mam prehled vetsi nez ty, blbej kobyli potrate! Ja zde ziji, ty mas jenom prekrouceny zcenzurovany zpravy v tom vasem pseudodemokratickem,zpotvorenem post-komonistickem kocourkove.

ladymary ( 1. února 2013 02:17 )

Nerikej mu "blbe" bohuzel ma pravdu a je to tak jak pise!

floridskeslunicko ( 31. ledna 2013 22:01 )

Opakujes to stale dokola a uz jsi s tim opravdu trapny decathlon! Vis jak je amerika obrovka a kolik tady zije lidi? Jen samotne Chicago ma uz skoro 3 miliony obyvatel. A kolik ma CR? 10,5 milionu? Tak si to porovnej kolik se deje nasili v cesku a kolik v USA.

Zobrazit celou diskusi