Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zlatník, který uloupil šperky za 8 milionů: Kradl jsem kvůli bratrovi!

Autor: Helena Lacinová - 
25. ledna 2013
18:54

Maskovaný muž s paralyzérem v ruce v pátek zrána zaútočil na prodavačku zlatnictví uprostřed Prahy. Zoufale odhodlaný odnést, co největší kořist. Vzal zlato, zlaté polotovary a pajky zlata v hodnotě osmi miliónů korun. Vyznal se. Policie brzy zjistila, že jde o zlatníka (48) z Mostu.

Pouhých pět hodin od loupeže muže zatkli mostečtí kriminalisté v centru města. Kousek od zlatnictví vedeného na jeho manželku. Ve dvou jeho autech a při domovní prohlídce zajistili polovinu lupu. Měl ho schované třeba i v kyblíku se zrním.

Při loupeži si počínal brutálně. „To není žádná sranda, pokud budeš rozumná, nic ti neudělám,“ hrozil vystrašené prodavačce s nastaveným paralyzérem a posléze ji rychloupínací páskou svázal ruce a sprejem zastříkal objektiv kamery. Při domovní prohlídce policisté u něj našli plynovou pistoli a onen sprej. Přes to všechno ho soudce nechal na svobodě.

Blesk s obviněným s loupeže exkluzivně mluvil. Jako důvod loupeže uvedl, že ho bratr, s nímž podnikal, přivedl do dluhů. „Doslova mě okradl. O velké peníze,“ zdůvodnil motiv svého trestuhodného počínání muž. Kvůli dluhům mu hrozí exekuce i na dům. U soudu mu však hrozí až patnáct let vězení natvrdo.

Lidé z branže lupiče zlatníka však nelitují. „Jen klidně napište, že si oddychneme, až půjde sedět. Nechoval se férově a všechny nás okolo tady pomlouval,“ ulevila si zlatnice z jiného krámku ve městě.

valdom_hayzle ( 25. ledna 2013 19:27 )

Hm, skvělé fotky. Samozřejmě nejsou přepadeného pražského zlatnictví, ale zlatnictví v Mostě. Firma Goldorin, ul. Skupova... Lehce nalezené v mapách.

Zobrazit celou diskusi