Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ranní tragédie u Velvar: Srážku osobáku s kamionem nepřežili dva lidé

Snímek z ranní nehody u Velvar, která si vyžádala dva mrtvé
Snímek z ranní nehody u Velvar, která si vyžádala dva mrtvé  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
24. ledna 2013
07:49

Dva mrtví a dva zranění, to je smutná bilance ranní nehody u Velvar na Kladensku. Řidič osobního auta nedal přednost kamionu a došlo k tragédii. Na jiných místech však zkomplikovalo situaci opět i počasí.

Ve čtvrtek ráno zkomplikovala dopravu po Česku řada dopravních nehod. Místy se o ně zapříčinily mlhy, ujetý sníh a sněhové přeháňky. Na Moravě, ale i ve Středočeském kraji jsou silnice vymrzlé, pozor by si měli řidiči dávat především na okresních silnicích.

A právě na Kladensku se odehrála nejvážnější nehoda - při srážce osobního a nákladního auta u Velvar zemřeli dva lidé a dva byli zraněni.

"Osobní vozidlo, které vyjíždělo z vedlejší komunikace, nedalo přednost a vjelo na hlavní tah," prozradil ČT mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek.

Silnice I/16 mezi Mělníkem a Slaným byla uzavřena, řekla ČTK mluvčí kladenské policie Michaela Nováková. Nehoda se stala kolem 6:00 u velvarské benzinové čerpací stanice. Policisté odklonili dopravu ve směru od Slaného v obci Ješín a ve směru od Mělníku na křižovatce u Velvar a Velké Bučiny.

Nedaleko Kladna - u Rathem "proslaveného" Buštěhradu, kde měl politik zmanipulovat za úplatek zakázku na rekonstrukci místního zámku - však došlo i k další nehodě. Těžké zranění si vyžádala srážka osobního automobilu pro změnu s autobusem.

wings7 ( 24. ledna 2013 16:00 )

Ta vsuvka s Rathem co to má znamenat-jsme národ neinformovaných,že to nevíme?Samozřejmě ta havárie je velká tragedia.Škoda každého lidského života.

peterwilliams ( 24. ledna 2013 12:29 )

NE si to asi tady přečte..ti mrtví byly dvě baby které nebyly připoutány ..blbky

Zobrazit celou diskusi