Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Spolumajitel Googlu má 400 miliard a jezdí metrem: V supertajných brýlích

Spoluzakladatel Googlu se projel newyorským metrem se superbrýlemi na očích
Spoluzakladatel Googlu se projel newyorským metrem se superbrýlemi na očích  (Autor: Twitter, Profimedia.cz)
Autor: šim - 
22. ledna 2013
13:25

Už jste někdy potkali v české MHD některého z nejbohatších lidí v Česku? V New Yorku se boháči do hromadné dopravy mezi plebs přijít neštítí. Tamním metrem se svezl spolumajitel internetového gigantu Google Sergey Brin (39).

Sergey Brin, jehož majetek se odhaduje na 20 miliard dolarů, tedy asi 400 miliard korun, se pokojně jako každý jiný smrtelník svezl newyorským metrem. Žádný doprovod po zuby ozbrojené ochranky drsných hochů, žádní asistenti, žádní fotografové.

Přesto však jedna fotka z jeho výletu městskou hromadnou dopravou vznikla. Ta, kterou pořídil blogger Noah Zerkin, jenž Sergeye poznal a fotku později nasdílel na sociální síť Twitter.

Sergeye kromě bohatství odlišovaly od zbytku cestujících supermoderní brýle Google Glasses, tedy prototyp vychytávky z jeho vlastní dílny, které však zatím nejsou na trhu. Tahle věcička poskytne svému majiteli celou řádku služeb od telefonování až po surfování na internetu. Speciální program také umožní například rozpoznat identitu lidí, na které brýlemi zamíří.

Po pravé straně pravého skla je umístěna malá obrazovka, stejně tak jako kamera, mikrofon a sluchátka. Za uchem je pak umístěná baterie. Pravá nožička pak slouží jako touchpad. Do prodeje by se měly dostat asi začátkem roku 2014 za cenu 1500 dolarů, tedy asi 31 tisíc korun.

Je víc než jasné, že Brinova jízda metrem nebyla nic jiného, než část dobře promyšleného PR. S prototypem na očích vyvolal vlnu pozornosti, kterou pro svůj nový projekt potřebuje.

Sergey Brin se narodil v Moskvě v rodině vysokoškolských profesorů matematiky. Když měl 6 let, jeho rodina emigrovala do Spojených států. Během svého postgraduálního studia se Sergey seznámil se svým budoucím obchodním partnerem Larrym Pagem. V roce 1996 spustili svou první verzi vyhledávače, a to v rámci školního projektu na své domovské univerzitě. O dva roky později založili firmu Google Inc. se základním kapitálem 100 000 dolarů. V srpnu 2004 začal Google se svými akciemi obchodovat na burze a výše jeho kapitálu vzrostla na 23 miliard dolarů.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

shadow7 ( 23. ledna 2013 21:32 )

Je sice hezké,že i miliardáři jezdí metrem. Ale nepřipadá mi hezké to slovo "plebs". To jako že my všichni jsme odpad jenom proto ,že nejsme spolumajiteli Googlu? Tak to je pěkné!

petranemeth ( 22. ledna 2013 19:43 )

Rozhodne byt nim,nejezdim metrem.Nejvetsi Riziko nakaz....divnej....

enriko ( 22. ledna 2013 19:26 )

Blbost, zjistil bys, že většina chudých jsou hlavně hodně líní paraziti a za svou chudobu si mohou sami. Žádné peníze jim nepomohou, všechny rozfrcají. Pomoci se dá jenom těm co nemohou, nemocní, postižení.

verkakaresova ( 22. ledna 2013 19:07 )

Zdravim. Mezi lidma ted koluje novinka, jak si vydelat na internetu par penez. Je to na - www.CervenaBoCerna.Borec.cz - Ja si takto vydelavam uz pres mesic a nemuzu si to vynachvalit, stejne jako znami, kteri mi to poradili Doporucuji to omrknout rychle, brzy to uz nebude mozne!

verkakaresova ( 22. ledna 2013 19:07 )

Zdravim. Mezi lidma ted koluje novinka, jak si vydelat na internetu par penez. Je to na - www.CervenaBoCerna.Borec.cz - Ja si takto vydelavam uz pres mesic a nemuzu si to vynachvalit, stejne jako znami, kteri mi to poradili Doporucuji to omrknout rychle, brzy to uz nebude mozne!

Zobrazit celou diskusi