Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nechtěla dát dceru otci, tak s ní skočila z balkonu: Dostala 8 let

Autor: Jana Ulrichová - 
17. ledna 2013
11:56

Velmi emotivně prosila dnes u soudu o odpuštění Irena Š. (40) z Děčína, která se předloni v lednu vrhla se svou dcerkou Natálkou (tehdy 3) z balkonu z výšky zhruba 10 metrů. Odvolací soud jí potvrdil osmiletý trest.

Soud ji už loni potrestal za pokus o vraždu dcery 8 lety, případ se ale vrátil zpět k doplnění dokazování. To se teď točilo především kolem motivu jejího činu a dokazování se změnilo v bitvu znalců. Šlo o to, zda byla nemocná a k činu ji dohnala její nemoc, nebo zda jednala ve snaze pomstít se otci holčičky.

Irena Š. už dříve u soudu uvedla, že se svého bývalého partnera, Natálčina otce Milana Š. bála. Dlouze popisovala jejich problematické soužití, partnera popsala jako náboženského fanatika, příživníka a především násilníka, který ji bil. Přiznala, že po rozchodu těžce nesla, že se chce s Natálkou vídat.

V lednu 2011, v den, kdy mu ji měla předat, napsala dopisy na rozloučenou. Sobě i Natálce dala antidepresiva a hypnotika a pustila plyn. Otec, který si pro dceru přišel, jej ucítil a tak zalarmoval policii a hasiče. Ti se k Ireně Š. pokusili přelézt ze sousedního bytu. V tu chvíli Irena Š. i s Natálkou vyskočila z balkonu. Holčička jako zázrakem přežila bez zranění. Matka si ale pádem poranila míchu, takže je upoutána na invalidní vozík. Podle svých slov trpí i ztrátou paměti, protože si na svůj čin a to, co mu předcházelo, nepamatuje.

 „Prosím o odpuštění sama sebe i všechny, kterým jsem ublížila. Prosím o odpuštění Natálku. Můj život už bude jen o bolesti a smutku. Dejte mi ještě šanci být matkou,“ prosila u soudu.Ten jí osmiletý trest nakonec potvrdil, obžalovaná se ale odvolala a výsledek tak není pravomocný.

peterwilliams ( 18. ledna 2013 05:15 )

rendyx111

tarot666 ( 17. ledna 2013 21:16 )

fouknout matku do nejhorší věznice na samotku a podat jí pomocnej provaz....

jahodove_ticho ( 17. ledna 2013 20:41 )

Táta má solidní kobylku na ježdění koukám

peterwilliams ( 17. ledna 2013 18:23 )

co__ a proč ho vzala ta s.vině s sebou??

valentinar ( 17. ledna 2013 18:22 )

Zobrazit celou diskusi