Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Mladý hacker (14) chtěl vydělat na krádeži: Za postavu v online hře žádal 15 tisíc

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz - ilustrační foto)
Autor: Ondřej Požár - 
15. ledna 2013
20:20

Vaši oblíbenou postavu v online hře na internetu vám prodám zpět za patnáct tisíc! Tak nějak zněl vzkaz teprve čtrnáctiletého školáka čtyřicátníkovi, kterému se naboural do e-mailu a na jeho účet hrál zmíněnou hru.

To zjistil syn oběti (43) hackerského útoku. „Poškozený fantasy hru hrál nějakou dobu a jeho postava patřila k nejsilnějším. Její majitel do vybavenosti svého bojovníka také investoval značné peníze,“ uvedla policistka Petra Vedrová.

Původní vlastník bájné postavy se po útoku hackera nemohl dostat ani do e-mailu a nemohl ani tudíž hrát, protože počítačový pirát hrál na jeho účet.

Na schůzku s nezletilým hackerem, kde se měly předat peníze, však přišli kriminalisté. Ti sice případ kvůli věku pachatele, jemuž by jinak hrozily až dva roky vězení, odložili, ovšem o potrestání zloděje virtuální postavy rozhodne soud pro mládež.

"Při výslechu se čtrnáctiletý chlapec přiznal a uvedl podrobnosti, jak vytvořil program keylogger, díky němuž získal přihlašovací údaje včetně hesla do e-mailové schránky poškozeného muže," upřesnila policejní mluvčí.

Jakmile podle ní hacker získal tento přístup, změnil heslo a mohl začít hrát. "Postavy se chtěl zmocnit, protože byla v jeho oblíbené hře jedna z nejsilnějších. Když však zjistil, že se dopustil trestného činu, rozhodl se nepoctivě nabytého hrdiny zbavit a nabídl ho k prodeji, při kterém ale narazil na policisty," doplnila Vedrová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi