Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Exprimátor skončil v blázinci, primátora Frýdku-Místku stíhá policie!

Exprimátor Frýdku-Místku Petr Cvik (vlevo) a jeho nástupce Michal Pobucký (vpravo)
Exprimátor Frýdku-Místku Petr Cvik (vlevo) a jeho nástupce Michal Pobucký (vpravo)  (Autor: ČTK)
Autor: Ivana Žáková - 
9. ledna 2013
17:21

První primátor skončil v blázinci, druhý je stíhán pro machinace! Na magistrátu ve Frýdku-Místku to pěkně vře! Poté co putoval do vazby šéf strážníků Milan Sněhota a krátce nato skončil v psychiatrické léčebně tehdejší primátor Petr Cvik, stíhá nyní policie i nového primátora Michala Pobuckého.

 

Pobuckého (ČSSD) viní ze zneužití pravomoci úřední osoby formou psychické pomoci. Bývalý náměstek Pobucký se přitom stal primátorem teprve před měsícem poté, co jeho předchůdce Petr Cvik kvůli stresu rezignoval. Stalo se to tehdy, když vypluly na povrch machinace úředníků.

Mazali prý přestupky

Obvinění nyní čelí sedm bývalých a současných úředníků magistrátu ve Frýdku-Místku a radnice v Třinci. Policie je podezírá z machinací při přestupkovém řízení, kdy měli známým mazat přestupky. Policie dále obvinila šest pachatelů těchto přestupků, kteří se vyhnuli pokutě.

„Prověřujeme osm případů, k nimž došlo od konce roku 2011. Přestupky nebyly ze strany úředníků řádně projednány, a viníci se tak vyhnuli trestu,“ uvedl policejní mluvčí Vlastimil Starzyk.

Obvinění odmítá

Machinace s přestupky vypluly na povrch, když policie vyhodnocovala důkazy k případu týkajícímu se sjednání výhody při zadání veřejné zakázky na magistrátu ve Frýdku-Místku. Právě do ní je zapleten šéf strážníků Sněhota a dalších třináct lidí.

Primátor Pobucký obvinění odmítá a tvrdí, že jsou účelová. Policie se podle něj údajně zabývala dopravními přestupky, které byly v agendě městské policie vyřešeny domluvou, tedy v souladu se zákonem. A tudíž za ně neměla být udělena pokuta. Policie naopak tvrdí, že primátor měl utvrdit ředitele městské policie v nestandardním vyřízení přestupku.

elshiabi ( 9. ledna 2013 19:52 )

ty sebejistý čéesesďácký nafoukaný rypáky nemají chybu

dybley ( 9. ledna 2013 19:04 )

skoro bych řekl,pěkně povedení bratři.ta podoba

derek ( 9. ledna 2013 18:35 )

Policii gratuluju další politik co skončí v base. Ale ještě jich dost běhá venku.

honza666 ( 9. ledna 2013 18:27 )

Místo hloupých dotazů si to raději najdi na internetu.

majojo ( 9. ledna 2013 17:41 )

 Prosím, co je zas tohle: "zneužití pravomoci úřední osoby formou psychické pomoci..": To e něco jako schvalování atentátu na Heydricha?

Zobrazit celou diskusi