Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Příběh krásné modelky Julie Pazderka (23): Jsem ráda, že jsem měla rakovinu!

Autor: Kateřina Kycltová - 
7. ledna 2013
05:01

Mohla být modelkou světového kalibru. Tento sen se však rozplynul loni v září, kdy Julii Pazderce (23) lékaři diagnostikovali rakovinu děložního čípku. „Rozhodla jsem se, že prostě neumřu,“ vypráví o svém dnes už snad vyhraném boji Julie.

Byl to hektický týden. V sedmi zářijových dnech Julii potkal rozchod, skládání bakalářské státní zkoušky a nemilosrdný ortel lékařů: rakovina. „Věděla jsem, že v den, kdy mám státnice budu vědět výsledky vyšetření. Nechtěla jsem ale zkoušky odkládat. Byla jsem naučená a řekla jsem si, že nemůžu umírat s tím, že nemám hotovou školu. Nemám ráda mít věci rozdělané,“ říká odhodlaně Julie.

Chemoterapie jí vzaly vlasy

Týden poté, co se z Julie stala úspěšná absolventka vysoké školy, přišla první chemoterapie v motolské nemocnici. „Od začátku jsem věděla jedno. Nechci umřít a nechci, aby mi vzali reprodukční orgány,“ popisuje s tím, že celý týden před začátkem léčby se na chemoterapii pořádně připravovala. „Jedla jsem syrovou stravu a pila čerstvé šťávy z ovoce a zeleniny. Věděla jsem, že živiny budu hodně potřebovat,“ říká dívka, která do svých 11 let žila v Americe, odkud pochází její maminka.

Šťastný konec?

Dnes má za sebou Julie čtyři chemoterapie a dvě operace. „Mezi chemoterapiema mi bylo opravdu špatně. Při té poslední jsem se i robrečela, ale to jen proto, že jsem si to dovolila. Jinak jsem brečet nechtěla,“ přiznává Julie.

Nyní ji čeká pět let bedlivého lékařského dohledu. To nejdůležitější se ji však splnilo: může mít děti. „Jsem ráda za to, že jsem měla rakovinu. Nemoc dala mému životu směr,“ dodává s tím, že jejím vysněným povoláním je velvyslankyně nebo šéfredaktorka módního časopisu. Nyní se snaží alespoň pomáhat ženám, které potkala stejná nemoc. Na Facebooku založila stránku Brave Hope – Statečná naděje a publikuje i na svém blogu www.downtownpeach.com.



Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

repro ( 7. ledna 2013 11:11 )

Je mimořádně krásná a je to silná osobnost. Její postoj pomáhá spoustě jiným, které tato nemoc postihne. Proto se uvolila jít s tím na veřejnost. Vy, co jste tou zkušeností neprošli, buďte rádi a neobouvejte se tady do ní. Nevíte co mluvíte.... Držím jí palce, ať se jí daří. Je to statečná holka

sores ( 7. ledna 2013 10:50 )

Lidská blbost je bohužel věčná a nekonečná! Říci "jsem ráda že jsem měla raka" tak tu by měl osud opravdu potrestat!

lennne ( 7. ledna 2013 10:12 )

kdyby holka nechtela, nenapsali by to, je modelina, potrebuje byt videt...

denas ( 7. ledna 2013 09:53 )

Je smutné, že ji to potkalo, ale blít do bulváru takovou snůšku keců? to chce, aby ji lidi poznávali a poplácávali, jak je statečná? Rozbrečela se jen proto, že si to nedovolila? Tss, u mě začalo pár měsíců před maturitou, kdy se mi velice dařilo, neurologické - neléčitelné onemocnění a taky nikam nefňukám nebo se neplácám po zádech. Je mi z ní na blití...

janina7777 ( 7. ledna 2013 09:48 )

hm já mám směr i bez rakoviny a rozhodně bych jí mít nechtěla, i ten kdo jí měl je pořád jednou nohou v hrobě br....

Zobrazit celou diskusi